Debatt

«Frivillig i Kirkens Nødhjelp»

I forbindelse med årets hadde iTromsø et intervju med meg tirsdag. Medias interesse betyr mye for oss som arrangører. Jeg vil bare legge til noen kommentarer.

ENGASJERT: Jon Birkelund.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

meninger

Når det gjelder den store hjelpesendingen til Russland i 1992, så foregikk transporten dit med et russisk lasteskip på vei hjem fra Nederland. Fagfolk på havna i Tromsø regnet ut at varemengden tilsvarte 55 vogntog. Forestill deg en slik kolonne over Tromsøbrua!

Det var en imponerende giverglede i «de 1000 hjem» til naboene i øst. Geografisk nærhet og god kunnskap om behov påvirker resultatet. Vi har vel ikke helt det samme forholdet til tørken i Afrika, men situasjonen er alvorlig og nå gjelder det livet for mange!

Jeg har i lang tid vært områdeleder for Ramfjord under NRK sine TV-aksjoner, ikke i Tromsdalen, slik det fremgår av artikkelen.

Kirkens Nødhjelps slagord i årets aksjon er «Ja, vi elsker dette vannet». Bøssebærerne fortjener stor takk for innsatsen. Det er fantastisk at 40.000 unge og eldre er med. Det er fortsatt mulig å gi.