Debatt

«Frivillig i Kirkens Nødhjelp»

I forbindelse med årets hadde iTromsø et intervju med meg tirsdag. Medias interesse betyr mye for oss som arrangører. Jeg vil bare legge til noen kommentarer.

ENGASJERT: Jon Birkelund.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

meninger

Når det gjelder den store hjelpesendingen til Russland i 1992, så foregikk transporten dit med et russisk lasteskip på vei hjem fra Nederland. Fagfolk på havna i Tromsø regnet ut at varemengden tilsvarte 55 vogntog. Forestill deg en slik kolonne over Tromsøbrua!

Det var en imponerende giverglede i «de 1000 hjem» til naboene i øst. Geografisk nærhet og god kunnskap om behov påvirker resultatet. Vi har vel ikke helt det samme forholdet til tørken i Afrika, men situasjonen er alvorlig og nå gjelder det livet for mange!

Jeg har i lang tid vært områdeleder for Ramfjord under NRK sine TV-aksjoner, ikke i Tromsdalen, slik det fremgår av artikkelen.

Kirkens Nødhjelps slagord i årets aksjon er «Ja, vi elsker dette vannet». Bøssebærerne fortjener stor takk for innsatsen. Det er fantastisk at 40.000 unge og eldre er med. Det er fortsatt mulig å gi.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger