Debatt

«Nord-Norgesbanen og reindrifta»

Politikerne fra regjeringspartiene går nå utrolig nok inn for å utrede Nord-Norgesbanen fra Fauske fram til Tromsø med tanke på utbygging.

Illustrasjon.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

meninger

Dette har fått fram både positive og negative reaksjoner hos Marion Aslaksen Ravna i et avisinnlegg, positivt når det gjelder miljø og kapasitet.

Hun reagerer derimot negativt på de enorme naturinngrepene som vil bli nødvendig ved en eventuell utbygging, og påkjørselsfaren jernbanen representerer hvis det ikke blir etablert tilstrekkelig med sikringsgjerder på strekningen.

Hun viser til de mange dyretragediene som utspiller seg på Nord-Norgesbanen som mangler sikringsgjerde.

Tror trygt at jeg kan berolige Ravna når det gjelder hennes engstelse for store naturinngrep og manglende inngjerding på Nord-Norgesbanen ut fra følgende.

Denne utbyggingen blir ikke realisert i den tids og kostnadshorisonten vi ser i dag.

Når det derimot gjelder utredning og planlegging, så kommer dette til å bli det rene klondyke for konsulenter, påvirkere og planleggere, og disse er som kjent ikke på billigsalg.

Taperen i dette spillet er de mange forskjellige veiprosjektene som desperat roper etter de samme pengene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger