Debatt

«Det vi fryktet, skjedde!»

Årets polarshow hadde premiere onsdag. Nok en gang er Sommerlyst skole duket for fest og fyrverkeri i anledning skolens skolerevy. Fra innsiden av årets revy har ikke alt bare vært en fest.

REVY: Polarshow hadde premiere onsdag. Instruktørene er ikke fornøyd med grepene som er gjort av skoleledelsen på Sommerlyst.   Foto: Zoe Bazilchuk

meninger

Vi instruktører har observert noe av det mest trasige som kunne skje en skolerevy: Det at en skolerevy har mistet sin indre glød, sitt drivverk og det vi mener er hjertet av revyen – teknisk!

Denne gruppen har i år blitt faset ut av skoleledelsen, og blitt erstattet med Tromsø kommunes opplæringsgruppe Audiator.

Audiator har gjort alt av teknisk arbeid som er å finne inne på Sommerlyst skole, i forbindelse med Polarshow. Vi synes det er trist å se at ungdommen som hadde gledet seg til å rigge opp lyskastere, henge scenetepper og mye mer, ikke fikk lov å løfte en strømkabel.

De har bare fått tildelt oppgaver når produksjonen var ferdig rigget. Det at et læreprosjekt i regi av Tromsø kommune skal ta over skolerevyen, er bare kjipt for alle.

Deltakerne av årets revy har ingen glede i igjen av denne perioden som Polarshow har vart i år. Da vi hørte at kommunen ble valgt som teknisk leverandør, fryktet vi som er instruktører at elevene ikke fikk delta. Det var akkurat dette som skjedde i år.

Tidligere har elevene deltatt under rigging og avvikling, og ikke minst under den viktigste fasen av revyen som er produseringen. Alt dette har forsvunnet i år, da Audiator har overtatt og gjort all jobben til elevene. Som fra vårt ståsted er feil.

Vi håper skoleledelsen tar seg en runde med Polarshow i etterkant av revyen der de oppklarer en del av dette kaoset, og gir elevene revyen sin tilbake. Slik at de kan bevare revyen slik den alltid har vært, og slik den burde være.

Vi håper og at revyen blir flyttet tilbake til gymsalen, slik at sittekomforten til publikum blir bedre enn den er i år.

Når det er sagt, ønsker vi elevene tvi-tvi, og ønsker Tromsø by velkommen til å se byens beste skolerevy i aksjon.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger