Debatt

Nei til heldekkende plagg i norsk skole

Norge er, og skal fortsette å være, et åpent samfunn. I et slikt samfunn burde det være en selvfølge at alle kan se ansiktene til hverandre. Særlig viktig er dette i utdanningssituasjoner, der god kommunikasjon er avgjørende for læring.

Kvinner med nikab i Adana, Tyrkia.  Foto: Wikimedia Commons/ Marcello Casal Jr/ Agencia Brasil

meninger

Det er derfor Fremskrittspartiet i regjering nå sender på høring et forslag om å forby heldekkende plagg i alle norske utdanningsinstitusjoner. Fremskrittspartiet er klare på at heldekkende plagg ikke hører hjemme i den norske skolen. Religiøse plagg som nikab og burka representerer verdier som er kvinneundertrykkende. Dette er verdier som vi ikke kan akseptere i våre utdanningsinstitusjoner.

Ikke bare representerer plagg som nikab og burka verdier som ikke er forenelig med verdiene i den norsk skole. Bekledningen skaper også barrierer. I barnehage og barneskole vil denne type plagg blant annet hindre lek og utfoldelse for barna.

I høyere utdanning vil heldekkende plagg også kunne skape store utfordringer for kommunikasjon og forståelse mellom studenter og de ansatte. Disse barrierene vil vi til livs når vi nå ønsker å innføre forbud mot heldekkende plagg i skolen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger