Kommentaren

«Sommeren jeg fikk skikkelig draget»

Denne sommeren har vært interessant å følge på Facebook. Ikke fordi vennene mine har lagt ut så mye mer spennende bilder enn tidligere år, men fordi jeg i en alder av 49 år plutselig har fått skikkelig draget.

Illustrasjon 

meninger

Ikke vet jeg hvordan Mark Zuckerberg har skrudd til algoritmene på nettsiden sin, men i 2017 er det åpenbart utrente menn med begynnende magedannelse, høye viker og grått hår ved tinningen som er «hot shit». Og det er først og fremst attraktive damer som henvender seg. Venneforespørslene bare ryr inn. Bare siden jeg påbegynte denne kommentaren, har det kommet fire.

Man skulle tro det var snakk om den stygge andungen som plutselig hadde utviklet seg til å bli en nydelig svane, men kroppslig sett kan jeg ikke notere så store forandringer fra i fjor. Påtakelig nok er det kun er damer i bikini, på under halvparten av alderen min, som tenner så mye på meg at de vil ha kontakt.

Så interessant er jeg at de ofte velger meg som sin tredje Facebook-venn noensinne. Av samtlige i verden! Jeg må være de sosiale medienes svar på Brad Pitt. Misty Wynne Jaden, Celina Drew, Felicia Gomez – alle vil bli kjent med meg etter kun å ha sett Facebook-bildet. George Clooney når meg ikke til anklene en gang.

De fleste kommer også med hentydninger om at de vil noe ganske annet enn å bare se oppdateringer fra ferien min. Kanskje ikke så rart.

Innimellom har de også norske aner, eller har i alle fall navn som peker i den retning - Maddison Dalby, Gunnhild Fitzgerald og Tanita Herdalen. Kanskje henvendelsene bare er desperate forsøk på å finne ut mer om sin norske bakgrunn?

Det er tydeligvis flere enn meg som får disse, og etter hvert har de også begynt vekke latter i omgangskretsen min. «Hjortsberg Ellena – kaller man datteren noe slikt, burde Barnevernet automatisk tilkalles» Og «Kjenner du’a Kjetil?», som en venn meldte da den åpenbart barmfagre dama «Kjetil Bach» hadde tatt kontakt. Navnet skjemmer ingen, heter det, men jeg vet nå ikke helt.

Kontaktpågangen har imidlertid bikket så over at selv de minst mistenksomme blant oss skjønner at noe skurrer. Ingen på jord har slik utstråling, selv ikke jeg, så rart det enn høres ut. Resultatet har blitt at jeg skuffet begynner å slette henvendelsene fra disse vennligsinnede damene, samme hvor tiltalende de måtte se ut.

Det har blitt så ille at jeg etter hvert automatisk bare fjerner alle med flott utseende som jeg ikke kjenner navnet til, mens jeg kikker nøye på bildene hver gang ei sliten dame i 60-årene viser seg, for å se hvor jeg kjenner henne fra. Hadde Darwin sett denne utvelgelsesprosessen, ville evolusjonsteorien sett radikalt annerledes ut. Og hadde lignende valg blitt foretatt på utesteder, ville man måtte opprettet støttegrupper for slanke damer med silikonpupper.

Selv om denne smått irriterende «bug’en» i Facebooks sikkerhetsrutiner gjør at du konstant får disse, må du bare minne deg selv om fordelene – når du en gang får barnebarn, kan du fortelle historier til dem om den gang du var så ettertraktet blant unge damer at du nesten ikke kunne vise deg på sosiale medier.