Debatt

«Ikke i tråd med norske verdier!»

RASISTISKE KOMMENTARER: Etter at musikkvideoen til Sophie Elise Isachsen ble publisert på Youtibe, har kommentarfeltet blitt fylt opp av rasistiske ytringerr.- . Jeg blir både skuffet og fortvilet over holdningene som kommer frem, skriver Katrine Boel Gregussen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Junge, Heiko

meninger

Musikkvideoen til bloggeren og artisten Sophie Elise Isachsen ”All your friends”, som ble publisert på Youtube på søndag, har mottatt mange grove kommentarer av rasistisk art. Jeg synes det er helt motbydelig at videoen blir møtt med så mye hat. Jeg blir både skuffet og fortvilet over holdningene som kommer frem i kommentarfeltet. Det er ikke i tråd med norske verdier å hetse folk på grunn av hudfarge.

Musikkvideoen er fin og fanger det nordnorske på en god måte, noe som mye heller burde tatt fokuset framfor hvilken hudfarge skuespilleren på videoen har. Det er rett og slett fullstendig uakseptabelt at mennesker blir utsatt for slike holdninger i 2017.

Jeg forventer at det skjer noe, at noen gjør noe. Når en artist som til og med kommer fra samme plass som justisminister, Per Willy Amundsen, blir utsatt for denne type kommentarer og hets, forventer jeg at at førstekandidaten til Troms Frp og Amundsen tar full avstand. Det er på tide at regjeringsmedlemmene tar et ordentlig oppgjør med de holdningene som sprer seg i samfunnet i stedet for å bygge opp under dem.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger