«Når nynazister marsjerer i våre gater med «knus homolobbyen» som slagord, må vi reagere»

Kampen for skeives rettigheter er på ingen måter over.

Martin Henriksen  Foto: Oivind Arvola

meninger

Vi har de siste årene sett en skremmende utvikling internasjonalt, i land som Russland, Ungarn og Tsjetsjenia. Der ser vi ekstremisme mot både etniske minoriteter og mot LHBTI-befolkningen.

Men vi må være på vakt her hjemme også. Når nynazister marsjerer i våre gater med «knus homolobbyen» som slagord, må vi reagere – ikke med stillhet, men med aktiv politikk.

Arbeiderpartiet vil doble midlene som går til forebyggende arbeid i kommunene. Vi vil følge opp hatmiljøene, bryte de opp og straffeforfølge ved anledning. Og må vi gå igjennom fengselsrutinene våre, for å bli bedre på å fange opp den rekrutteringen til ekstreme miljøer som skjer i norske fengsler.

Fortsatt møter LHBTI-personer både formell og uformell diskriminering i Norge. Ap vil rette opp kuttene Høyre og Frp har gjort i midlene til organisasjonene som jobber for LHBTI-rettigheter. Disse fortjener mer backing fra regjeringa. Det vil Ap gi dem.

Ap går inn for utredning av både tredje juridisk kjønnsalternativ, og at barn kan ha flere enn to juridiske foreldre. De menneskene dette gjelder må bli sett, ikke fortalt at deres livsvalg er uviktige eller uakseptable.

Vi i Norge har mye å være stolte av – at vi har fått på plass en ekteskapslov, og at Norge er et av verdens beste land å bo i for skeive. Men fortsatt er mye ugjort. 1 av 10 LHBTI-personer opplever diskriminering på bakgrunn av sin legning, og få arbeidsplasser har egne planer for mangfold og inkludering.

Det er en fattig trøst for 14-åringen som blir mobba at Norge er bedre enn noen andre. Det er derfor Ap tror på og kjemper for et samfunn der alle skal med.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger