Debatt

«På Tromsøya, uansett hvor man drar, har man aldri den roen og avslappede følelsen som når man kommer ut av byen.»

Jeg vet at flere i Tromsø har savnet en rolig plass der man kan sitte og nyte et nydelig lite måltid
meninger

Jeg vil prøve å støtte opp om et veldig godt foretak – kafeen på Hella. Den er eid av Tromsø kommune, som selv ikke kan reklamere for kafeen, men som gjerne vil at flere folk skal komme dit. Kafeen befinner seg i et nokså eldre trehus, og det er mange sitteplasser (kanskje 40-60).

Alt som serveres der er hjemmelaget, og da snakker vi middag, småretter, kaker, terter, vafler, paier, cookies og andre herligheter. Vi dro dit nylig en grå søndag der vi ønsket å finne en kafé å tilbringe litt tid. Men som vi snart oppdaget er det mange kafeer som holder stengt på søndager (blant annet Risø og Globus). Da vi søkte på internett kom Hella opp som et alternativ, og siden det er lenge siden vi har vært der, tenkte vi at det kunne vært en god idé, noe det definitivt var.

LES OGSÅ: Byens ferskeste festival er på hella - nå må den flytte

Vi bestilte smårettene Croque Monsieur med skinke og ost og med laks, som med salat eller pommes frites slettes ikke var så små i det hele tatt. Begge variantene (skinke og ost/laks) var himmelske, der det ikke var spart på noe når det gjelder kvalitet på råvarer. Det smakte rett og slett himmelsk, og det er noe vi kommer til å tenke lenge på i ettertid. Etter det bestilte vi to ostekaker med bringebær, en epleterte, en cookie og to kanelsnurrer, hvorav alt smakte nydelig.

Poenget med denne teksten var å få iTromsø til å lage et lite innlegg om kafeen i avisen for å støtte opp en god sak. Jeg vet at dette er noe som flere i Tromsø kanskje har savnet litt, det vil si en rolig plass der man kan sitte og nyte et nydelig lite måltid med fin utsikt og veldig god service.

LES OGSÅ: Dette er byens ti beste fiskeplasser (for abonnenter)

Vi syntes den gode stemningen med rolig atmosfære og fine omgivelser er noe som er et stort pluss for denne kafeen, for på Tromsøya, uansett hvor man drar, har man aldri den roen og avslappede følelsen som når man kommer ut av byen. Ja, det tar 30–40 min å kjøre, og ja det er ikke så gode veier bestandig, men når man kommer dit og får smake på det de har å by på, ja da blir alt verdt det. Og et annet pluss, prisene er veldig overkommelige, i motsetning til prisnivået i byen.

Så jeg oppfordrer iTromsø til å dra ut dit, opplev det jeg nå har skrevet om og lag et innlegg om kafeen for å støtte dette gode prosjektet. Vi trenger flere slike prosjekter, som leverer kvalitet, unik karakter og et fornuftig prisnivå.

Plasser som Jordbærpikene er populære, ja. Men får du god hjemmelaget kvalitet? Nei. Betaler man en fornuftig pris? Nei. For med slike foretak handler alt mer og mer om effektivisering og profitt, der matretten med tiden blir mindre og mindre og begynner å ligne mer og mer på fabrikkprodusert mat.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger