Debatt

Ullsfjord menighetsråd: «Den nye ekteskapsliturgien er i strid med Guds ord»

Ullsfjord menighetsråd har vedtatt at de ikke ønsker at den nye ekteskapsliturgien, som åpner for vigsel av likekjønnede, skal brukes i deres menighet.

Etter kirkevalget er det flertall i Kirkemøtet for vigsel av likekjønnede par. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

meninger

Kirkemøtet vedtok i januar i år en ny ekteskapsliturgi for vigsel av likekjønnede. Dette vedtaket er ikke i samsvar med Guds ord og vår kirkes bekjennelses skrifter. Konsekvensene av å ta i bruk den nye vigselsliturgien er å legge til rette for at handlinger som er i strid med Guds ord kan skje i kirken. Vi ønsker å følge Guds ord og vår kirkes bekjennelses skrifter i dette stykket, ikke kirkemøtets vedtak. Derfor fattet menighetsrådet i Ullsfjord sogn i møte 17.8.2017 fattet følgende vedtak:

«Den nye ekteskapsliturgien for vigsel av likekjønnede er ikke i samsvar med Guds ord, og vår kirkes bekjennelses skrifter. Menighetsrådet ønsker ikke at den blir benyttet i Ullsfjord menighet».

Dette vedtaket er en klar uttalelse fra menighetsrådet, det er ikke ønskelig at den nye liturgien blir brukt i vår menighet. På tross av kirkemøtets vedtak ønsker vi at Guds ord og kirkens bekjennelses skrifter skal være førende for det lokale menighetslivet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger