Debatt

«Nedlagt hovedbase på Bardufoss med Ap?»

I siste liten hiver Ap seg rundt og signaliserer at de nå kan være på glid både når det gjelder Andøya og Bardufoss.
meninger

I valgkamptider sitter nok lovnader løst, men Aps geberder blir her så gjennomskuelige at de nærmest virker latterlige. Dette er valgkampflesk og intet annet enn det.

Lokale talspersoner er nå ute i den samme bejublingspsykose som tidligere i år, da de med brask og bram forkynte at nå er Bardufoss reddet. Da vannet klarnet, så man at man hadde latt seg lure så til de grader.

Ap hadde sjansen to ganger til å stemme for en sak de nå i etterpåklokskapens klare lys og valgkampens rus synes å signalisere støtte til. Nå gambler de altså med at de kommer i regjeringsposisjon.

”Stem på oss, så blir det som det er” antydes det nå – eller gjør det det? Ikke ett ord har Ap sagt om at hovedbasen for helikoptre ikke skal nedlegges. Og med denne nedleggelsen har Ap bidratt sterkt til å desimere miljøet på Bardufoss.

Det som skjer er at oppgaver og ansatte blir flyttet til Rygge.Dette har en del partier skjønt. Venstre har stått et løp her og vil fortsette å kjempe for hovedbasen på Bardufoss og delt løsning mellom Evenes og Andenes.

At Arbeiderpartiet nå prøver å underkjenne Venstres rolle i en aktiv og hard kamp både for Andøya og Bardufoss, sier mest om deres egen innsats.