Debatt

«Det var helt avgjørende for oss i Karlsøy og fastveiforbindelsen i Kvalsund»

Slik står det skrevet i en av dagsavisene i Tromsø. Kan det være at ordfører Mona Pedersen i min opprinnelseskommune Karlsøy bruker for harde ord om Tromsø-ordfører Kristin Røymo?

GRUMS: Odd Olaisen, tidligere varaordfører i Karlsøy, mener folket på Reinøya dolket arbeidet med Kvalsundforbindelsen i ryggen for 35 år siden. 

meninger

Når jeg tenker tilbake på tiden for om lag 35 år siden da jeg i en 16-års periode blant annet var varaordfører i Karlsøy og med bistand fra herrene Holger Raste og Valter Gabrielsen foreslo fastvegforbindelse i Kvalsund, hadde vi et utmerket og godt samarbeid med Tromsø kommune.

Det var helt avgjørende for saken da ideen om fastvegforbindelsen kom fra Karlsøy, men hvor begge utgangspunkter for fastvegforbindelsen både i vest og i øst lå i og tilhørte Tromsø kommune.

Kanskje var det for sterkt av ordfører Mona Pedersen å si at «det er som å dolke oss i ryggen» all den gang det nettopp var en del av Reinøy-folket gjorde mot oss da vi jobbet for fastvegforbindelse i Kvalsund.

Blant annet var meningen blant en del av bosettingen på Reinøya at de heller ville ha en god hurtigbåtforbindelse mellom Reinøya og Tromsø i stedet for en fastvegforbindelse i Kvalsund.

Nærmere å komme og dolke sine egne i ryggen er det vel ikke å oppdrive, men ordene ble ikke den gang brukt eller sagt.

Nei, jeg tror nok Karlsøy-folket da var og er fornøyd med velviljen og bistand fra Tromsø kommune. Det var helt avgjørende for oss i Karlsøy og fastvegforbindelsen i Kvalsund, selv om vi måtte kjøre noen kilometer lenger tur/retur Tromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger