Debatt

«Slutt med mobbing!»

Hva er mobbing? Mobbing er en form for forfølgelse, latterliggjøring, ydmykelse og i mange tilfeller utpressing av mennesker som føler seg mindre verdifulle og som viser tegn på svakhet og frykt.

  Foto: Jan Haas / NTB scanpix

meninger

Hvor kan vi møte mobbing? I dag er den hyppigste kilden internett. Der kan den såkalte sterkere personen følge en profil på sosiale medier, og legger til uhøflige kommentarer og sender i tillegg private meldinger. I mange tilfeller handler det om følelser og ydmykelser.

På skolen møter man mobbing ved at elever som føler seg som hjemme på skolen, ser etter et offer. De ser etter noen som føler seg dårlig, som sliter psykologisk eller er redd. Offeret klarer kanskje ikke å finne seg til rette i et nytt miljø eller ved en ny skole.

Hvordan kan man forhindre mobbing?

  1. Observasjon viser en av våre venner tegn på frykt og slitasje.
  2. Med en gang vi oppdager disse symptomene i den personen som er mobber, eller mobber er det definitivt nødvendig å søke hjelp og kontakte noen voksne.

Vi må forhindre dette og bekjempe det. I verste fall kan mobbing ende opp med å gi offeret psykisk skader og død. Derfor appellerer jeg til oss alle om å være tolerante, og respektere hverandre.

Ingen mennesker er perfekt og livet er en verdifull gave og livet er definitivt for kort for å skade våre venner og bekjente.