Debatt

«Trapp opp sikkerheten i Tromsø!»

Arne Eriksen mener trappa mellom Fokus kino og Rådhuset bør sikres før noen faller bakover og slår bakhodet i betongtrinn.

Farlig: Betongtrappa mellom Fokus kino og Rådhuset mangler, ifølge Arne Eriksen i Blindeforbundet, en rekke sikkerhetstiltak.  Foto: Jon Terje Eiterå

meninger

For fire år siden hadde Blindeforbundet i Troms en markering ved den livsfarlige betongtrappa mellom Fokus kino og Rådhuset i Tromsø. Ingen forbedring har skjedd. På Verdens Synsdag torsdag 12. oktober vil vi på nytt ha en stand ved trappa, og vi håper politikere, publikum og media innser hvor farlig denne flittig trafikkerte trappa kan være.

Trappa er utført i ensfarget betong, uten kontrastmarkering av trappeneser, nesten ti meter bred og med et nærmest provisorisk rekkverk av flatjern midt på. Vi vet at blant publikum fra Fokus kino har flere i mørke vinterkvelder falt og slått seg. Trappa brukes av fotgjengere mellom Vestregata og Grønnegata, og er farlig for både normalt seende og svaksynte personer.

Rekkverket er ikke i overensstemmelse med offentlige forskrifter. Det bør være to rekkverk i denne trappa, utformet som rekkverket i trappa ned fra Grønnegata til Kulturhusets inngang, og slik som rekkverk er utformet innendørs på Jekta og på Nerstranda kjøpesenter.

Blindeforbundet i Troms vil være ved trappa om formiddagen 12. oktober, og vi håper å treffe politikere og media der klokka 12.00 for en demonstrasjon av hvordan trappa burde være utformet i tråd med offentlige byggeforskrifter. Trappa bør sikres før noen faller bakover en mørk vinterkveld og slår bakhodet i et betongtrinn!