Debatt

«Jeg har en klar oppfordring til leserne av iTromsø: delta i Arctic Pride på lørdag»

Om ikke for deg selv, så kanskje for en som ikke tør å delta selv, skriver Tonje Nilsen, 1. nestleder i Troms Unge Høyre.

  Foto: Tom Benjaminsen

meninger

Jeg er veldig glad for at vi har et mangfoldig Tromsø med toleranse for alle de forskjellige menneskene som bor her, noe som vises nå under Arctic Pride. Her er det mennesker med forskjellig bakgrunn, legning, religion, hudfarge og personligheter.

Dette gjør Tromsø til den byen jeg kjenner og er glad i. Noe som gjør meg forbannet er at heller ikke i Tromsø er vi kommet så langt som jeg skulle ønske.

Norge er kåret til verdens beste land å bo i for LHBT-personer, men fortsatt går det små barn med klump i magen inn på skolegårdene med blikket i bakken, fordi de er redde for å få øyekontakt med mobberne.

Fortsatt er det homofile som ikke tør å holde hender med kjæresten når de er på byen, fordi de er redde for hatytringene de kan få ropt etter seg fra fremmede. Og fortsatt finnes det mange som ikke tør å vise hvem de er, fordi de er redde for å bli utstøtt fra familien eller vennegjengen.

Pride-paraden handler ikke bare om at vi skal kjempe for homofiles rettigheter. Pride handler om så mye mer enn det. I Unge Høyre har vi grunnverdier som frihet, mangfold og toleranse.

Pride handler om at vi viser toleranse for hverandre og at vi skal ha et samfunn med rom for alle. Det handler om at vi viser stolthet over det mangfoldet vi har i Tromsø og i resten av landet, og at vi ser alt det positive dette gir oss.

Og ikke minst handler Pride om friheten til enkeltmennesket. At alle skal ha friheten til å være hvem de vil, elske hvem de vil og se ut som de vil.

Det er for disse verdiene Unge Høyre skal gå i Arctic Pride.

Jeg har en klar oppfordring til leserne av iTromsø: delta i Arctic Pride på lørdag. Til tross for antakeligvis dårlig vær og at sofaen kanskje frister mest, er grunnene til å delta for gode til å la være. Om ikke for deg selv, så kanskje for en som ikke tør å delta selv. Det er for disse menneskene jeg går i paraden.

Jeg er glad i Tromsø, og ønsker at vi skal være en by som preges av frihet, mangfold og toleranse. Det håper jeg at så mange som mulig også gjør. Så gå i parade! For et åpent Tromsø!