Debatt

«Dyretragedien på Nordlandsbanen»

Nyheten om flere tragiske dyrepåkjørsler på Nordlandsbanen strømmer inn i stuene våre via TV-skjermen, og vi sitter og lurer på, kunne dette vært unngått.

Et tog passerer døde reinsdyr som ligger ved siden av jernbanesporet ved Kvalforsbrua mellom Eiterstrøm og Mosjøen på Helgeland.   Foto: Foto: John Erling Utsi / NTB scanpix

meninger

Har det bestemte inntrykk at det er anstrengt økonomi som er årsaken til at det mangler gjerde på blant annet denne aktuelle strekningen.

Denne problemstillingen kommer i et enda mere tragisk lys når de som følger litt med i den offentlige debatten, registrerer at det bevilges 10 talls millioner i konsulentmat og byråkrati for atter en gang å utrede flere banestrekninger i Nord-Norge, hvor Nordnorgebanen er et av alternativene.

Det er egentlig utrolig at dyr blir påført til dels unødvendige lidelser på grunn av utrolige feilprioriteringer.

Til ihuga jernbaneforkjemperne i Troms vil jeg også nevne at Nordlandsbanen sine lokomotiver fortsatt har dieselmotorer som fremdriftsmiddel.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger