Debatt:

«Krisemaksimering om parkering»

meninger

Lærerne på Tromsdalen vgs. kaller fylkeskommunens miljøargument for innføring av parkeringsavgift en skinnbegrunnelse. Det er vel snarere lærernes innvendinger mot avgiften som er en skinnbegrunnelse for å kunne fortsette å parkere gratis på jobb. At bilkjøring skader miljøet, er dokumentert så det holder.

De tillitsvalgte klager på at man bare bruker pisk, og ikke gulrot. Det er alt etter som man ser det. Gulrota for en som velger å sykle, busse eller gå til jobb, slik de aller fleste bør være i stand til, er å slippe å betale 10–12.000 kroner i året i parkeringsavgift.

Det vil være mer enn nok til å dekke periodekort på buss eller betale ned en god elsykkel i løpet av 2–3 år.

Er man bare nødt å bruke bil til jobb, kan man for eksempel kjøre med en kollega i samme situasjon. En bonus er at man da er med på å betale det en parkeringsplass normalt koster skattebetalerne.

Samkjøring vil dessuten være oppbyggelig for lærernes samarbeidskultur, som de tillitsvalgte er så bekymret for.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger