Debatt:

«Det blir avgjørende fremover hvor godt samfunnet er rustet til å møte stadig flere eldre innbyggere»

Norge har fått sin første eldrestatsråd, og det er gledelig, skriver Asgeir Brekke i LOP Tromsø lokallag.

PENSJONIST: Asgeir Brekke  Foto: Siri Vaggen Olsen

meninger

I høstens statsbudsjett ble det varslet om idéutvikling og nytenking i 2018 om seniorers rolle i et aldrende samfunn, herunder hvordan det kan skapes et mer aldersvennlig samfunn i alle sektorer.

På verdenskonferansen for geriatri sist sommer ble det lagt fram en stor forskningsrapport som omfatter 18 OECD-land. Rapporten viser at det blir det avgjørende fremover hvor godt samfunnet er rustet til å møte stadig flere eldre innbyggere.

Forskerne påpeker i rapporten at et godt samfunn for eldre innebærer at de eldre kan bidra, føle seg trygge både økonomisk og når de går på gata, at de får helsehjelp, lever i harmoni med yngre generasjoner og får muligheter til å bidra i samfunnet.

Utgangspunktet for en produktiv idédugnad ligger godt til rette for vår eldrestatsråd. Mitt ønske er at så mange aktører som mulig blir invitert til å komme med sine råd og innspill i arbeidet for en aldersvennlig fremtid.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger