Fra sidelinja:

«Møkkasprederne som drar redaktørplakaten ned i søla»

Nå er det Trine Skei Grande det står om. Finanstoppene har nå funnet hverandre og slenger dritt rundt seg som en bonde med møkkaspreder på traktoren om våren.

  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

meninger

De opererer nå på samme måte som de verste nettstedene i USA. Steve Bannon, Trumps valgkampsjef ville vært stolt av dem. Resett, som nettjenesten heter er Norges svar på noe av det verste en finner i USA. Hjemlandet til «Fake News».

Nå for tiden gjelder det å være først med det siste uten hensyn til om en drar redaktørplakaten ned i søla eller ikke. Slik ble også en «samfunnstopp» i Tromsø «outet» av den samme gjengen, enda han ikke var tiltalt engang, men bare inne til forhør, men hvem bryr seg vel om det? Det er ute på nettet, folk får se det og de kan tro hva de vil. Og det gjør de til gagns. Resultatet er at mange derfor oppsøker tjenesten om de lurer på noe.

Sladder er nå en gang veldig interessant for mange av oss. Selv om det denne gang vil gjøre ubotelig skade på denne såkalte «samfunnstoppen» selv, om han skulle han bli satt fri uten at det blir reist tiltale mot ham. Likevel vil mange huske at han var arrestert for forholdene. Og det vil derfor henge ved ham resten av livet.

For det er ikke spenstige lekkasjer denne gjengen rundt børsen driver med. Det er slett ikke saker og ting som myndigheter og store konserner vil holde skjult for oss som spres på denne måten. For da kunne en ha forstått det. I stedet er det sladder og udokumentert visvas rundt enkeltpersoner.

Og vi har bare sett begynnelsen. Det vil bli mye verre om nettstedet blir godt besøkt av oss her ute i vrimmelen. Et par bøteleggelser og litt fengsel for redaktøren vil bare få besøkstallene til å nå himmelen. Spetalen og milliardærkompisene hans henvender seg nemlig til de samme kreftene hos oss som de som nettopp fikk valgt en president i USA.

Det er dette markedet Øystein Stray Spetalen og kompisene hans nå har sett. De vil ha sitt eget sladderorgan og har startet Resett med et ukjent antall millioner som innsats for å produsere sine egne «falske nyheter». Modellen er Breitbart News i USA som slenger ut udokumentert sladder og sludder for å forherlige høyresiden i amerikansk politikk og Donald Trump. Presidenten deres.

De utnytter den store ytringsfriheten i USA til å slenge ut hva som helst. At Trygve Hegnars Finansavisen og Ságat legger seg på samme linje er bare trist.

Andre, og større presseorgan i landet vårt har for en gangs skyld oppført seg bra. All ære til dem for det, for det er ikke hverdagskost fra den kanten.

Nå skal man selvsagt passe seg for å forsvare norsk presse alt for intenst. Nok dritt er slengt rundt opp gjennom årene fra den kanten. Det er ikke for ingenting at journalister er blant dem som har lavest troverdighet i landet.

Trine Skei Grande, vår nye kulturminister, er nå et av de første ofrene deres. Selve indrefileten for Resett nyheter. De har nå gjort et kjempenummer av at hun skal ha hatt sex med en 20 år yngre trønder i en kornåker for 10 år siden.

De var villige til å betale (den daværende) 17-åringen 400.000 for å stå fram slik at reportasjen skulle bli enda saftigere og selge bedre. Gjerne med detaljer for hva som befinner seg innenfor klærne til deltakerne. Hva i helvete er dette for slags presseorgan?

Er det ikke bare bra at Trine sjekket opp en trønder (som ikke var nestleder i AP) og hadde seg en liten hyrdestund i åkeren? De var begge over seksuell lavalder, og ingen tror vel at TSG tvang noen som helst til å delta. Hva er det da som gjenstår her utover rent og skjært sensasjonsmakeri?

Det mest interessante er at Resett- gjengen og redaktøren deres nå har ramla ned i puritanergryta midt under «Me too»- kampanjen, og plasker rundt der nede i sin egen gjørme av fordommer. Taliban og IS har grunn til å applaudere de brave finansfolkene som har slik glede av å spre sladder rundt omkring. Flaut og pinlig er det. Er det virkelig så gørrkjedelig på børsen om dagen at en må ty til slik underholdning for å få dagene til å gå?

Mange av oss skjønner godt at det kan være på sin plass å slenge litt dritt på TSG. Undertegnede gjør det mer enn gjerne, men da må det være politikk i det. Venstre har da virkelig gjort seg fortjent til et skarpt kritisk søkelys. Nok er å nevne plastposeavgiften, flyseteavgiften og den siste som var et forsøk på å frata de blakkeste av oss fradrag for gjeldsrenter på landets dyreste lån. Dette ble heldigvis stoppet av Høyre og Frp i forhandlingene om ny regjering.

Dette er saker man kan kritisere, men når man da i stedet går løs på partilederen deres med ullent sladder om sex i en trøndersk kornåker, blir det bare latterlig.

Noen burde i stedet kaste et nærmere blikk på denne finansadelen som kjører rundt på de enorme Tesla-batteripakkene i hovedstaden vår og kjeder vettet av seg. Det skulle vel aldri være noen feite sladderhistorier fra miljøet deres? Som en vet er det ganske mange av oss her ute som elsker å grafse i andres liv.

De historiene får en nemlig garantert ikke se i Resett News, Norway. Det sørger redaktøren deres for.