Debatt:

«Trange bygg eller trange løsninger?»

Tromsø rådhus rådhuset  Foto: PETTER STRØM

meninger

Debatten raser om Tromsøs nye rådhus. I debattens hete er det viktig å tenke smart i møtet med fremtiden: Er bygget for trangt, eller tenker vi trange løsninger?

Rådhuset er for trangt – trenger nytt bygg og det raskt, skriver iTromsø 02.02.18. Enten vi skal bygge nytt eller renovere det gamle, bør man ta hensyn til moderne arbeidsmåter. Byggarkitekter og interiørdesignerne er viktige, men jeg håper inderlig at også IT-arkitekten inviteres inn i planleggingsgruppen, for i morgendagens kontor står smart teknologi og digitale samhandlingsløsninger helt sentralt.

Få personer savnet telefonautomatene da mobilen ble allemannseie. I dag sjekker vi bussruten, treningsstatistikken og været på smarttelefonen. Det gir oss tid og muligheter til å se sammenhenger vi ikke tidligere tenkte på. Slik må vi også tenke når vi skal tilrettelegge for en bedre hverdag. Smart teknologi brukt riktig sparer kost, ressurser og miljø. Det skal forenkle hverdagen for alle, og la mennesket slippe å gjøre de belastende, farlige jobbene. Teknologi er ikke skummelt, vi må bare tune inn for mulighetsbildet.

Kommunen vokser og det vil komme flere ansatte i årene som kommer. Det er flott at vi har en kommune som skaper nye arbeidsplasser. Men, trenger vi egentlig 1:1 fysiske arbeidsstasjoner? Da DNB bygget nye lokaler i Bjørvika for skarve ti år siden, tilrettela de for arbeidsplasser til ansatte på huset, når de er på huset. Hvor mange pulter står ledige som følge av hyppig møtevirksomhet? Med fleksible samhandlingsløsninger kan du ha jobben i vesken og logge på en hvilken som helst arbeidsstasjon, der du er. Tenk så fint å rekke både barnehagen klokken tre og finpussen av månedsrapporten etter sengetid for minsten.

I dag bygges det allerede kontorer med appbaserte løsninger. Hver ansatt får sin personlige profil, med de preferansene som er viktige for den enkelte. Dagens sitteplass blir oppgitt etter hvem du skal ha møter med, og hva du trenger av utstyr for å gjøre jobben din. Er man få personer på huset, vil deler av bygget slås av, for å effektivisere ressursbruk, og den ansatte tildelt dagens kontorplass i de resterende etasjene. Renholdspersonalet – eller kanskje en robotstøvsuger, får beskjed om hvilke møterom som har vært i bruk. Personalrestauranten forbereder lunsjen etter hvor mange som er på jobb akkurat den dagen. Nøkkelordene er bærekraft, effektivisering og bedret ressursbruk i alle ledd.

Teknologiens muligheter er mange, men det må brukes med kreativ fornuft: sett stikkontakt på møteplassene og gi de ansatte godt nok verktøy. I omstillingens tid handler det ikke om å rive vegger eller bygge nye. Det må være et bygg som gir de ansatte en brukervennlig hverdag. Legger vi ikke til rette for hvordan vi faktisk jobber, er bygget foreldet før infrastrukturen er oppe.