Summen på kortet er latterlig lav i og med at den er beregna ut ifra avstand mellom boligadresse og sentrum.

For det første er flere viktige forretninger flytta fra byen - eksempelvis elektrikerforretninger, lekebutikker, jernvarehandel.

For det andre er mesteparten av tidligere omgangskrets gått tapt da de fleste av innbyggerne bor utenfor sentrum. For eksempel har jeg ei syk venninne som bor i Hamna. Hun har jeg til min store sorg ikke fått besøkt på mange måneder. Ikke bare av økonomiske årsaker (å besøke henne spiser opp cirka 1/5 til 1/4 av det bevilga beløpet). Jeg har en sykdom som gjør at jeg ikke eier retningssans, så jeg må kjøres helt til døra sjøl om jeg har vært der flere ganger i løpet av flere år. Det kan på en måte sammenlignes med hardnakka dysleksi. Jeg har en annen venninne i Hamna, en på Tomasjord og noen på Kvaløysletta. I 2017 sparte jeg så å si hele beløpet for å kunne dra på førjulsbesøk rundt omkring.

Av noen innen helsevesenet har det vært snakk om selvmordsforebyggende arbeide. En av grunnene er vel at selvmord skaper uheldige økonomiske ringvirkninger. Men i og med at landet er delt opp i kommunale, fylkesmessige og statlige økonomier, er det vel ikke interessant for dere skrivebordsfolk å se noen sammenheng? Jeg snakket i fjor med en fylkestingspolitiker om dette temaet, og ble lovet at han skulle sjekke saken og ta kontakt med meg. Noe han (sjølsagt?) ikke gjorde.

Hans parti fikk ikke min stemme ved siste valg. Tror ikke jeg blir å stemme flere ganger.