Debatt:

«Gi lærerne faglig påfyll»

Over 10.000 lærere har søkt videreutdanning. Det er rundt 600 flere lærere enn i 2017.

Kent Gudmundsen, Stortingsrepresentant (H) og nestleder i utdannings- og forskningskomiteen. 

meninger

Aldri før har så mange lærere fått videreutdanning. Med denne regjeringen har det vært en tredobling i antall lærere som får muligheten til å oppdatere seg faglig. Siden vi tiltrådte i 2013 har rundt 20.000 lærere fått videreutdanning.

De høye søkertallene viser tydelig at norske lærere er opptatt av faglig påfyll og ønsker å oppdatere seg. I en NIFU-undersøkelse som kom i fjor sier nesten alle lærere at de har endret undervisning, og syv av ti sier at de har blitt en bedre lærer. Det viser at det nytter.

Å investere i læreren har vært, og vil fortsette å være, en viktig prioritering for den blågrønne regjeringen. Det gjør vi fordi vi vet at læreren er den aller viktigste enkeltfaktoren for elevenes læring.

I år har vi økt tilbudet om videreutdanning til lærere med 200 millioner kroner, til over 1,6 milliarder kroner.

Jeg forventer at dere ordfører rundt omkring i landets kommuner godkjenner flest mulig av lærernes søknader innen fristen 15. mars. Det er viktig for skolen, for lærerne og ikke minst for elevene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger