Når det gjelder de fem hoppbakkene i Grønnåsen, så er det hele vinteren aktivitet i de. I de minste bakkene er det, foruten fri aktivitet, hoppskole – som årlig har fra 20 til 40 deltakere. De får oppleve skiglede og mestring av den utfordringen det er å hoppe på ski. Ikke alle blir en ny Johann André Forfang, men alle får oppleve gleden av å være i aktivitet utendørs.

Siden 1983 har Tromsø Skiklub drevet denne aktiviteten i Grønnåsen. Noen av dem som begynte på hoppskolen har perfeksjonert skihopping til å være i verdenseliten, noe som har resultert i gull og sølv i OL. Andre har blitt norgesmester og deltatt i VM for junior. Tromsø Skiklub er det laget som i noen år har hatt flest kvalifiserte deltakere i NM hopp i storbakke. Felles for de alle, er at de i løpet av de første åtte til ti årene la grunnlaget for hoppkarrieren i Grønnåsen.

Hva har Grønnåsen hoppsenter kostet Tromsø kommune, spør den anonyme innsenderen. I de fire minste bakkene har det ikke kostet kommunen et øre i i investering, vedlikehold eller drift. I åtte år ble det arbeidet dugnad tre til fire kvelder/dager i uka for å få til et hoppsenter. Spillemidlene som Tromsø Skiklub fikk for de anleggene, pluss dommertårn og flomlys, ble investert i den største bakken. 25 år senere er det vanskelig å huske alle detaljene helt korrekt.

Men Tromsø kommune stilte en økonomisk garanti for fullføring av den store bakken. Om jeg ikke erindrer helt feil var garantien på cirka tre millioner kroner. Av dette måtte kommunen innfri vel halvparten. Som mot garanti hadde Tromsø Skiklub stilt eiendommen, Rismålshaugen, med sine flere titalls mål og Skihytta. Det tilfalt Tromsø kommune som en del av oppgjøret. Neppe noe dårlig oppgjør for kommunen.

Driften av Grønnåsen hoppsenter gjøres på dugnad, med et lite økonomisk tilskudd fra Tromsø kommune, samt tråkking av sletta og også unnarennet i de minste bakkene.

Til sommeren vil det bli lagt plast i de minste bakkene, slik at de blir helårsbakker. Selvfølgelig gjøres også dette på dugnad uten kostnad for Tromsø kommune.

Nå går vintersesongen for hopp mot avslutning. Til vinteren er den anonyme og andre velkomne til Grønnåsen hoppsenter for å bivåne aktivitetene, og ta gjerne barn med.