Debatt:

Hvem er det egentlig Kiil tror at disse «politikerne» er?

Tone Marie Myklevoll (Ap) utfordrer møbelhandler Frank Kiil til å være kommunepolitiker for en dag.  Foto: Marius Hansen

Du har åpenbart et flott engasjement for byen – kanskje kunne politikk være noe for deg?

Tone Marie Myklevoll (Ap)
meninger

Denne uka ble byens politikere utfordret av møbelforhandler Frank Kiil til å ta en arbeidsdag i butikken hans (for abonnenter). Kiil uttaler i anledning saken: «Politikerne hadde trengt å jobbe litt i den virkelige verden, og ikke bare i den teoretiske.»

Politikere fra både Arbeiderpartiet og Høyre har tatt utfordringa fra Kiil på strak arm – og det er jo fint. Men, jeg vil på det sterkeste protestere på møbelforhandlerens virkelighetsforståelse av hva gjelder oss politikere.

For hvem er det egentlig Kiil tror at disse «politikerne» er? I Tromsø kommunestyre sitter det 43 representanter. De aller fleste av oss jobber i aller høyeste grad i den virkelige verden! Vi er sykepleiere, lærere, jurister, leger, forskere og studenter, for å nevne noe. Vi jobber i full stilling – i den virkelige verden. Men, i tillegg bruker vi deler av tiden vår til å være politikere.

Å være politiker er ikke alltid en dans på roser. Men det er et privilegium og en spennende utfordring – og det er selvvalgt, så det er på ingen måte synd i oss. Men etter 11 år som lokalpolitiker, lar jeg meg fortsatt forundre over hvor mange som mener mye om oss og det vi gjør, uten i det hele tatt å sette seg inn i hvordan dette egentlig er.

Jeg kjenner alle mine kolleger i kommunestyret som hardtarbeidende mennesker, som står på gjennom hele året, i all hovedsak i sin fritid, for det som de mener er de beste løsningene for innbyggerne i Tromsø by.

I kommunestyret møtes advokaten, sykepleieren og studenten. Alle møter der, som likeverdige representanter, med sine tanker og ideer og sine unike livs- og arbeidserfaringer.

At vi som er politikere drar ut på ulike arbeidsplasser og møter ulike mennesker er kjempeviktig – og også noen av det som gjør det så utrolig spennende og lærerikt å være politiker. Men, de fleste av oss har også vår egen arbeidsplass – hvor vi jobber de øvrige dagene i året.

Så til slutt har jeg derfor en utfordring til Kiil: Kom for å være politiker for en dag. Du har åpenbart et flott engasjement for byen – kanskje kunne politikk være noe for deg?

Jeg utfordrer deg herved til å lese alle papirene til neste kommunestyremøte, så delta i gruppemøtet vårt, og deretter følge kommunestyremøtet. Kanskje kan du da få en litt annen erfaring av hvem og hva en politiker faktisk er. Jeg ser fram til å ha deg med.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger