Debatt:

«Barn skal ikke faste»

meninger

Det er omsorgssvikt å la barn gå opptil 18 timer om dagen uten mat. Barn i skolen trenger mat og drikke for å utvikle seg, for å trives og for å kunne prestere på skolen. Fremskrittspartiet er derfor klare på at barn ikke skal utsettes for religiøs tradisjon med fasting.

Religionsfrihet gir ingen mennesker rett til å utføre handlinger overfor barn som går ut over barns helse og sikkerhet. Enkelte barn er i Norge blir utsatt for et Ramadan-press. Vi må aldri la hensynet til religionsfrihet vektes tyngre enn hensynet til barns helse og sikkerhet. Barn har ingen fasteplikt i Islam. Derfor bør det heller ikke forekomme.

Faste blant barn er en økende utfordring både i Sverige og Tyskland. I Sverige har man sett eksempel der barn har besvimt på skolen under fasten ramadan. Det er nå viktig å sende et signal om at dette er uakseptabelt i Norge.

Jeg mener lærerne må gi en tydelig beskjed til foreldre om at det ikke er forsvarlig å la barn gå mange timer uten mat og vann. Dersom dette ikke nytter, bør barnevernet kobles inn fordi dette er omsorgssvikt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger