17 ting alle som vokste opp i Tromsø sentrum på 90-tallet husker

Var du barn i Tromsø på 90-tallet? Da husker du garantert disse "tingene".

EMA 

meninger

1. Ballhavet på KV-hjørnet

Selve motivasjonen bak å være med mamma på shopping var at vi kunne avslutte dagen med et bedre rundstykke med hvitost, iskrem og ikke minst å få velte seg i det herlige ballhavet på toppen av KV-hjørnet.

2. Gratinerte pannekaker på Paletten

Paletten tok alle barns favorittrett – pannekaker – til et helt nytt nivå. Om mamma eller pappa ikke orka å lage middag, sto pannekakene høyt på ønskelista.

3. Filmleie på Videosenteret og EMA

Å få lov til å ta turen til en av disse drømmestedene for å leie film var magisk for et hvert barn i Tromsø. Her var det også mulig å få lurt til seg litt snacks sammen med filmene.

4. Per "Parker"

Noen ganger var vi litt redd ham, men som barn i Tromsø var Per "Parker" en helt naturlig del av hverdagen. I tillegg ble han ekstra spennende på grunn av alle historiene og mytene man hørte om ham opp gjennom årene.

5. Fotoautomatene på Veita og Nerstranda

I dag har "kidsa" selfien, vi måtte ta til takke med fotoautomatene. Jeg aner ikke hvor mange 20-kroninger jeg har brukt der inne med venninnene mine for å få det perfekte byminnet.

6. Lekerommet på Peppes Pizza

Før i tiden var det flere lekerom rundt om i byen, et av dem som fortsatt eksisterer er lekerommet på Peppes. Der har jeg sett "Aladdin" altfor mange ganger. Noe sier meg at det var en av de få filmene de hadde der.

Paletten og "Fryd & Gammen" 

7. Fryd og Gammen

Den lille, søte lekebutikken som lå der O'Learys ligger i dag. Der var det lav terskel for å leke og kjenne på lekene, og alltid hyggelige folk på jobb.

Fryd & Gammen 

8. Dinosaurklatring på Tromsø Museum

Tok man turen litt ut fra sentrum, var dinosauren på Tromsø Museum hovedattraksjonen. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har klatret på den i løpet av livet.

Dinosauren på museet 

9. Edwis

Nok en lekebutikk som gjorde byturene enda mer attraktive for mitt åtte år gamle jeg.

10. Klappe kaniner på dyrebutikken

Rett ved Edwis var det også dyrebutikk. Der hadde de fugler, kaniner, hamstre og marsvin. Det var alltid en opplevelse å komme inn dit og se på alle de spennende dyrene.

11. Henge på Hotisen på Veita

Ingen sommer uten softis med sjokolade og sur jordbær. Da var Hotisen "the place to be". Der hadde de mange forskjellige strøsorter.

12. Sweet Heart

Man kommer ikke unna barnas lille paradis i Storgata. Kom man seg dit på lørdager kunne ikke lørdagsgodtet bli bedre.

13. Spille på automat

Det var egentlig ikke lov, men over alt i sentrum sto spilleautomatene og da var det fristende å spille litt om man hadde noe mynt liggende.

14. Tulleringe fra telefonbokser

Spesielt telefonboksen utenfor Hennes & Mauritz i Storgata ble flittig brukt til å ringe gratisnumre og lage tullestemme.

15. Lytte på CD-plater rundt om i byen

Platebaren nord i Storgata, Feedback i sør og Tonofoto i midten lot alltid kundene få lov til å lytte på CD-plater da de var innom. Det samme gjaldt for Platekompaniet da de åpnet på Nerstranda i 1998.

TONOFOTO 

16. Spise is på Nyløkken

Selve målet med å dra til Telegrafbukta var muligheten til å sikre seg noe godt på Nyløkken-kiosken.

17. Konsert på Veita-senteret

Da jeg var barn kom det iblant store artister til Veita-senteret. En av disse var Stig van Eijk "Melodi Grand Prix"-vinneren smeltet mange pikehjerter da han sang om "Living My Life Without You".