Debatt:

Ta FM-båndet i bruk

Under rødgrønn regjering ble det vedtatt å stenge ned FM-båndet, skriver Morten Wold (Frp).

Illustrasonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

meninger

Mange titusenvis av radioer i hus og biler ville bli ubrukelige. DAB skulle være fremtiden. Ikke et vondt ord om DAB, jeg vet mange er fornøyd med tilbudet.

Men det virker likevel unødvendig for meg at man samtidig stengte FM-sendingene. Frp kjempet imot forslaget fra Ap, Sp og SV, men ble stående alene i Stortinget.

Det er derfor litt spennende når Senterpartiet nå snur trill rundt og i sommervarmen plutselig vil starte opp igjen FM-nettet. Det går visst trill rundt for Sp i dobbelt forstand. Det er helt fint at Sp endrer standpunkt, det er lov. Men Sp tror FM-båndet er fullstendig stengt og demontert. Det er ikke riktig.

Mange steder lever FM-båndet videre, og man kan høre enkelte lokalradioer. Problemet er at stortingsflertallet (bestående blant annet av Sp) gjorde vedtak hvor man nekter at det brukes. Frp har tidligere tatt til orde for at i det minste lokalradioer skal kunne bruke FM-båndet uten å risikere kjeft eller bøter fra myndighetene.

Vi får respektere at NRK og andre store radiokanaler ønsket å flytte alle sendinger til DAB. Men i vårt langstrakte land er det mange små radiospirer som burde få slippe til. Vi politikere bør slippe kreativiteten løs. Derfor bør vi ta FM-båndet i bruk.