Debatt:

«Når besøkte du ditt lokale skattekontor sist?»

Den teknologiske utviklingen har gjort oss mer tilgjengelig, skriver John Kvalø hos Skatteetaten.

Skatteetaten holder nå til i QB-bygget på Strandkanten.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Tidligere var det slik at brev, telefon og personlig oppmøte på skattekontoret var de mulighetene du hadde for å komme i kontakt med Skatteetaten. Den teknologiske utviklingen har gjort oss mer tilgjengelig.

Vi har over tid bygget opp det digitale tjenestetilbudet med tanke på at det er du, og dine behov som skal være i fokus. Våre selvbetjeningsløsninger er tilgjengelig døgnet rundt, året rundt. Du kan levere ulike meldinger til oss når det passer deg, og du kan innhente informasjon om folkeregister, skatt og avgift uavhengig av våre åpningstider.


Nå må du bestille time for å få veiledning

Skal du snakke med veileder hos Skatteetaten er du nå nødt til å bestille time.

 

De fleste av oss er med andre ord ikke avhengig av nærhet til et skattekontor for å levere skattemeldingen, bestille skattekort, eller for eksempel søke svar på spørsmål om hvordan du går fram for å endre navn.

Ennå er det slik at du må møte opp på et skattekontor hvis du skal melde innflytting til Norge eller søke om skattekort dersom du ikke har et gyldig d-nummer. Du må også møte opp på et skattekontor for å bekrefte farskap. For alle andre henvendelser er chat, telefon og Facebook den raskeste måten å få tak i oss på.

For å kunne gi den gruppen som må møte opp på et skattekontor bedre service, har vi innført en ordning hvor timebestilling er obligatorisk. Gjennom timebestilling får de som er pliktig til å møte hos oss et bedre tilbud siden de slipper å vente i kø. Ordningen gir også en langt større forutsigbarhet i forhold til når du kan få veiledning, enn tidligere.

Ved at timebestilling nå er obligatorisk, vil du normalt ikke få hjelp på et skattekontor med mindre du har bestilt time. Timebestilling gjør du enklest på skatteetaten.no. Vi kan også hjelpe deg med å bestille time ved å kontakte oss på telefon.


Her er alt leserne lurer på om årets skattemelding

Er du i innspurten med skattemeldingen? Da sitter du kanskje med noen av de samme spørsmålene som disse iTromsø-leserne.