Takk til Egon Holstad, som på lederplass i avisa iTromsø grundig imøtegår Bodil Ridderseth Larsens negative syn på alt som er samisk. Holstad stiller betimelige spørsmål ved hva Tromsø Høyre mener, siden Ridderseth Larsen konsekvent skriver under som Høyrepolitiker.

Også Tromsø Høyres leder, Markus Akselbo, har nå vært ute og distansert seg fra Larsens kommentarer. Han forsikrer oss om at vedkommende ikke representerer Tromsø Høyres syn, og bedyrer at partiet ønsker å styrke samisk språk og kultur i byen.

Det er betryggende å høre at Høyre ikke ser på det samiske som en trussel, men hvorfor imøtegås ikke Ridderseth Larsen oftere av sine egne når hun er ute med sine jevnlige angrep mot alt som er samisk? Må det en lederartikkel til i en av byens aviser som utfordrer dem, for at Høyre skal ta på alvor at en av deres politikere jevnlig og systematisk sprer fiendtlighet mot alt som handler om samer og samisk?

Hjertesukket mitt er på ingen måter begrenset til Høyre. Det finnes mange gjengangere i avisenes debattspalter som gang på gang på gang får fremme konspirasjonsteorier og løgner om samer generelt eller spesifikke samiske samfunnsaktører. Hvorfor får de holde på nesten uimotsagt?

I debatten er det blitt snakket om både Tromsøs og Tromsø Høyres identitet. Jeg mener det er betimelig å stille spørsmål ved hva identiteten til de nordnorske debattsidene er.

Egon Holstad har nemlig gjort et Retriever-søk og avdekket at Ridderseth Larsen alene 97 ganger har fått uttale seg om oss samer eller det samiske i norske medier. Jeg har ikke tilgang til retriever, så jeg får ikke sjekket hvor mange av disse 97 gangene hun har uttalt seg med positive fortegn. Men en kan jo gjette.

Hvor mange av disse 97 gangene har vært i nettopp iTromsø? Og hvorfor får Ridderseth Larsen, sammen med andre samekritiske gjengangere i avisen slik som Karl-Wilhelm Sirkka, gang på gang får boltre seg i spaltemeterne hos avisen med det samme konspiratoriske og samekritiske tankegodset uten at avisen tar et tydeligere ansvar i debattsidene sine for å balansere tankegodset og ettergå faktagrunnlaget i det de påstår?

All kudos til Egon Holstad, som denne gangen ettertrykkelig tar et oppgjør med et av de mange leserinnleggene som hakker løs på alt som er samisk. Mer av dette fra flere hold!

For det skal alle være klar over: Vi behøver virkelig stemmene i majoritetsbefolkningen som tar oss i forsvar. Så sterk er motstanden mot det samiske der ute.