Leder av Studentparlamentet på UiT Norges arktiske universitet, Daniel Hansen Masvik, skriver 14. september om viktigheten av å ta inn over seg økningen i psykiske symptomplager for studenter.

Dette er en viktig problemstilling og det er meget fortjenstfullt at studentlederen så kraftig fronter dette. Han brukte også største delen av sin tale ved åpningen av Universitetets høstsemester til dette tema. Jeg var der og kommenterte etterpå til gamle kolleger på universitetet at det var første gang jeg hadde opplevd akkurat det. Jeg hørte, som noen vil vite, alle studentlederne som rektor fra 2002 til 2013.

Noe av forklaringen på at det var et nytt viktig tema ligger i økningen på kort tid. Masvik refererer at i 2010 rapporterte 1 av 6, i 2014 1 av 5 og i 2018 nesten 1 av 3 studenter om psykiske symptomer. Vi tar med oss at med studentlederen i spissen vil studenter og de ansatte på UiT gjøre det de kan for å bedre studentenes helse.

I Formannskapet i Tromsø kommune har vi i ulike sammenhenger oppe temaet unges psykiske helse. Jeg har selv reist det flere ganger og er glad for tverrpolitisk oppslutning i Formannskapet. Vi samarbeider veldig gjerne med Studentparlamentet der det er naturlig.

For øvrig ser det ut som at innlegget jeg skrev i iTromsø 12. september er foranledningen til studentlederens innlegg. Mitt skriv hadde som formål å informere bredt om hva studenter, ansatte og Tromsø kommune har fått til som universitetskommune, noe som jeg mener er viktig å fortelle om slik at det kan kjennes stolthet.