Tromsø viser vei i nasjonal sammenheng

Vi er de første i landet som kjører dette konseptet – Tromsø viser vei i nasjonal sammenheng, skriver Svein Gunnar Karlstrøm i Fremtiden i våre hender nord om «Reis smart»-høstkampanjen.

Svein Gunnar Karlstrøm i Fremtiden i våre hender  Foto: Åsgeir Johansen

meninger

Vi har nå sparket i gang en ny «Reis smart»-høstkampanje. Det er fortsatt mulighet for bedrifter å melde seg og mange er interesserte. I potten er det en elsykkel som trekkes til slutt. I tillegg deler vi ut gavekort og busskort.

Deltakerne får også mye frisk luft og en god start på arbeidsdagen. Prosjektet er støttet av Troms fylkeskommune gjennom belønningsordningen.

For noen dager siden hadde vi en konkurranse. En bussbruker, bilist, syklist og elsyklist skulle konkurrere om å komme raskest fra Mortensnes til sentrum. Resultatet ble:

Elsykkel: 12 minutter

Sykkel: 14 minutter

Bil: 17 minutter

Buss: 30 minutter

Når vi i tillegg ser på miljø, helse og økonomi – vinner sykkelen suverent. Bussen kom på tredjeplass og bilen kommer dårligst ut. Dette er fjerde gang vi har konkurransen – tidligere har vi hatt følgende reiser: Storelva - UiT, Stakkevollan - sentrum og Kroken - sentrum. Alle gangene har elsykkelen vunnet. Vi er de første i landet som kjører dette konseptet – Tromsø viser vei i nasjonal sammenheng.

Slike stunts og kampanjer gir betydelige bidrag til flere grønne reiser og kan være med på å utsette/gjøre overflødig kostbare infrastrukturtiltak (les bruer og tunneler).

Tenk innovativt og kreativt!