Trass milliardoverskudd, Telenor kuttet Telemuseet fra sitt budsjett fra 1. januar 2017, og fra 1. januar 2018 opphørte derfor Telemuseet å eksistere som institusjon. Til sammen var det 11 telemuseer fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør.

Selve huset til tidligere Tromsø Kringkaster på Langnes og langbølgesenderen inne står på Telenors verneplan, og Telenor Eiendom har ansvaret for alle nødvendige utgifter.

Selve teleutstillingen inne er overført til Teknisk Museum i Oslo, men de har ingen utestasjoner, og det er ennå ikke bestemt hva som skal skje med utstillingen her i Tromsø. Den foreløpige informasjonen er at Telemuseet fortsatt skal holde åpent hver onsdag inntil videre. fra kl. 10 til kl. 14.

Antall besøkende i 2018 er noe redusert sammenlignet med tidligere år, som følge av den informasjonen som verserte i dagspressen høsten 2017, og som antydet fare for stenging.

Men som sagt er Telemuseet Tromsø fortsatt i drift inntil nærmere informasjon kommer, og spesielt skoleklasser, men også publikum for øvrig, bør benytte sjansen til informasjonen om Norges kommunikasjonshistorie fra først på 1800-tallet og fram til i dag. Når Telemuseet får ordren om å stenge blir denne informasjonen ikke tilgjengelig verken her i Tromsø eller landet i for øvrig i den form som presenteres her hvor en god del av det tekniske kan vises og demonstreres.

Telemuseet ligger i den gamle stasjonsbygningen for Tromsø Kringkaster på Langnes, vis-à-vis kontrolltårnet på flyplassen, mot sjøen.