Debatt:

Tromsøbadet – et anlegg for idrett, aktivitet og helse

Tromsø Idrettsråd gleder seg til åpningen av det nye anlegget på Templarheimen.

Tromsøbadet avbildet tidligere i høst.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Tromsøbadet vil bli Nord-Norges eneste 50-meters konkurransebasseng, basert blant annet på en unik enighet i de tre nordnorske fylkene om at dette bør ligge i Tromsø. Tromsøbadet vil være et tilbud for svømmeopplæring og inkluderer blant annet helsebad, velværebasseng, mosjon og rekreasjon i tillegg til konkurranser.

Svømming, stuping, vannsklie, bølgebasseng – og en spektakulær mulighet til å ligge å plaske i vann utendørs med nordlyset flammende over himmelen. Og tilrettelagt for alle brukergrupper.

I samme bygg en unik klatrehall for en voksende ungdomsidrett som også blir OL-gren. Og rett ved siden av en nyåpnet og flott turnhall.

Vi får også en ny og moderne skistadion/skiskytteranlegg til glede for store og små aktive utøvere. Kommunen har her heldigvis klart å ivareta løypa for mosjonister og turgåere som fortsatt kan gå på ski, sykle eller gå fra nord til sør på toppen av øya. Et unikt tilbud for aktivitet og friluft som trolig vil utvikles videre i Tromsømarka-prosjektet.

Alle vet at det er dyrere å reparere enn å forebygge. Med byggingen av Tromsøbadet og de andre anleggene på Templarheimen, så gjør faktisk Tromsø kommune et viktig forebyggende tiltak.

De som er aktive som barn og unge er også flinkere til å ta vare på helsa si seinere i livet. Så hver eneste ungdom som vi klarer å friste til Tromsøbadet, klatrehallen og/eller skiløypa i stedet for å sitte hjemme foran spillkonsollen, vil være en langsiktig investering i folkehelse.

Og da er det dessverre slik at du må ha noe mer interessant å tilby enn en ordinær svømmehall.

Tromsøbadet blir dessuten et signalbygg. Både som et spenstig bygg både utvendig og innvendig, og ikke minst med tanke på at det gir et uttrykk for at Tromsø som Arktisk hovedstad ønsker å være attraktiv og offensiv når det gjelder å legge til rette for aktivitet, idrett og helse.

Vi gleder oss til åpninga av Tromsøbadet!