Nå har NHO fått det slik de vil.

De har bevisst arbeidet for å få på plass tvungen lønnsnemnd. Det er oppsiktsvekkende og direkte frekt og skammelig av NHO. På mine kanter kaller vi slikt «frekkhetens nådegave». De synes opplagt at det er greit å underbetale sine sykepleiere også i fremtiden.

Nå avventer vi behandlingen i Rikslønnsnemnda. Det kan ikke være slik at en enkeltaktør skal kunne underby lønnen som er satt som minstelønn for sykepleiere i årets tariffoppgjør for øvrig.

Jeg ber ansvarlige politikere å ta dette med i sin vurdering når de skal vedta konkurranseutsetting av viktige velferdstjenester.

Vi kan ikke være bekjent av å bruke offentlige midler til drift av helsetjenester som resulterer i underbetalte sykepleiere og rike bedriftseiere.

Vi streiket i nesten fire uker, og ikke en eneste gang mente Helsetilsynet det var fare for liv og helse grunnet streiken. Det til tross for at NHO nektet å videresende dispensasjoner fra bekymrede ledere ved NHO-bedriftene.

Det er usmakelig at en rettferdig kamp for de lavest betalte sykepleierne i landet skal ende med tvungen lønnsnemnd. I dag opplever jeg at sykepleiere i NHO-bedrifter ikke har streikerett.

Man kan oppfordre ansvarlige arbeidsgivere til å vurdere om dette er rette arbeidsgiverorganisasjon å være medlem i. Det fins alternativer…

Vi er veldig glade for all den støtten vi har fått fra publikum, politikere og resten av det organiserte arbeidslivet underveis i denne streiken og etter at lockouten ble varslet. Dette har vært en viktig prinsippsak for langt flere enn våre medlemmer.

Vi skal kjempe videre for våre medlemmer!