Når det nå er et politisk påtrykk fra flere partier i Troms for at statsråden Jens Ingvald Olsen, fylkestingsrepresentant i Troms Rødt, skal gi Finnmark fylkeskommune like mange medlemmer i fellesnemnda som Troms, for å få fylkestinget i Finnmark til å bøye kne, må man ikke glemme det som er kjernen i regionreformen.

Det som er tydeliggjort i stortingsmelding 6 fra regjeringa (og KrF), er at det ikke en demokratiserings- og desentraliseringsreform, men en byråkratiserings- og sentraliseringsreform der befolkninga i Finnmark blir den tapende part.

Forslaget til innhold i regionreformen som nå foreligger fra regjeringa er til og med langt dårligere enn det fylkestingene både i Troms og Finnmark la til grunn tidligere, og som gjorde at Finnmark fylkesting ikke valgte medlemmer til fellesnemnd.

Rødt har hele tiden ment at selvsagt bør det være like mange fra hvert fylkesting i fellesnemnda, men vi mener at antall medlemmer i fellesnemnd er en bagatell i forhold til innholdet i regionreformen, et innhold som til de grader nå har blitt synliggjort av regjeringa og KrF.