Debatt:

På tide å tenke nytt

– Hege Riise bør uansett være en aktuell trenerkandidat for mange klubber i norsk fotball, skriver Bjørn Druglimo i sitt debattinnlegg.

  Foto: Hagen, Fredrik

meninger

Vi har akkurat tatt steget inn i et nytt år, og i en sådan stund er det tid for både ettertanke og refleksjoner om hva fremtiden vil bringe. Også innen fotballens verden. Det er jo blitt sagt at: «Av alle uviktige ting her i verden, er fotball det viktigste». Det er en ting jeg som fotballsupporter tenker mye på for tiden, og ikke minst som jeg finner helt merkelig.

Nemlig det at en av Norges beste fotballtrenere, Hege Riise, ikke blir nevnt som aktuell kandidat når norske fotballklubber jakter på nye trenere. Det gjelder også i eliteserien, herunder en viss klubb på Lerkendal.

Jo da, det er klart at det hadde vært banebrytende, og ikke minst på tide med tanke på at vi nå skriver år 2019, men egentlig har det null og niks med kjønn å gjøre.

Nei, for dette har med kunnskap, lederegenskaper og integritet å gjøre! Ja, rett og slett det å velge blant de beste fotballtrenerne der ute. Og da kommer man rett og slett ikke utenom årets trener på kvinnesiden i 2018.

PS! Som supporter av LSK Kvinner vil jeg absolutt ikke bytte trener, men Hege Riise bør uansett være en aktuell trenerkandidat for mange klubber i norsk fotball.

Med de beste ønsker om er godt nytt fotballår!