Debatt:

Landbruksministeren fører MDG-politikk

Når man ser på hvilke saker landbruksminister Hoksrud og regjeringen jobber med så er det all grunn til å bli skremt, skriver Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

KRITISK TIL LANDBRUKSMINISTEREN: – Jeg håper landbruksminister Hoksrud kan svare på hvorfor han fører MDG-politikk? spør Geir Pollestad (Sp) i sitt debattinnlegg.  Foto: Ruud, Vidar/NTB scanpix

meninger

For det første jobber statsråden med å forby pelsdyrnæringa. Dermed skal vi for første gang få et næringsforbud i Norge. Hoksrud bryr seg tydeligvis ikke noe om at pelsdyrnæringa i Norge har høye krav til dyrevelferd. Han vil bare ha produksjonen ut av landet uten å stille noen krav til hvordan dyrene har det der.

LES OGSÅ: Landbruks-Hoksrud på plass på sitt nye kontor

For det andre jobber Hoksrud med få langt mer ulv i Norge enn det Stortinget har bestemt at det skal være. Han var med på å gjøre om vedtakene i rovviltnemndene om å felle ytterligere to ulveflokker innenfor ulvesonen.

For det tredje har han sendt en sak til Stortinget om å forby nydyrking av myr. Et tilnærmet totalforbud mot nydyrking av myr, slik regjeringen foreslår, vil svekke vår evne til å produsere mat i framtida. Klimaeffekten av tiltaket er lite og uklart.

For det fjerde lefler Hoksrud og regjeringen med tanken om å få ned klimagassutslippene gjennom å redusere tallet på husdyr i Norge – og gjennom å innføre avgift på de biologiske prosessene i jordbruket. Det vil etter Senterpartiet sitt syn bare flytte produksjon og utslipp ut av Norge.

LES OGSÅ: Over 100 gårder i Tromsø lagt ned siden 2000 (for abonnenter)

For det femte er det nå blitt klart at regjeringen vil gi fra seg muligheten til å bruke en aktiv skogpolitikk som et viktig virkemiddel for å binde CO2.

Jeg håper landbruksminister Hoksrud kan svare på hvorfor han fører MDG-politikk?