Lag flere unger og sørg for at Norge holdes på avstand fra en fremtidig innvandringsbølge! Fremtidens eldre må forsørges og noen må ta den jobben, sies det. Norske kvinner ligger nå bare an til å skaffe til veies 1,62 barn i livsløpet sitt, ifølge undersøkelser fra siste år. Vi skal opp i to hele prosenter for å være bærekraftig. Det betyr at det må fylles på nok menneskekjøtt i forhold til det som vi graver ned på kirkegårdene våre. Fødselstallet skal for tiden være det laveste noen gang. Krisen står med andre ord rett foran døren, og norske barn av norske foreldre vil ikke mer. De bare vil ikke lage flere.

Per-Willy Amundsen fra Harstad mener han har funnet svaret. Han støtter Erna Solberg i at norske kvinner må skaffe til veie flere unger. Bare at dette ikke skal gjelde for innvandrere som har trosset nordvestkulingen og kommet hit en gang. De må ikke få flere unger, fordi det da ødelegger arvematerialet vårt som nordmenn. Derfor vil han sette opp en sperre på fire unger for å få barnetrygd. Innrettinga på dette, ifølge ham, er innvandreres formeringsevne. De får for mange unger. De må stoppes.

Har harstadværingen Amundsen gått i fella her? Var det noe brunt grums som spratt ut av kjeften hans denne gang? Noe som til og med er stikk i strid med det mange Frp-ere til nå har holdt tann for tunge om? Der i gården er de nemlig veldig opptatt av og ikke stå fram som rasister. En er nemlig ikke rasist om en ikke mener at noen mennesker er mer høyverdige enn andre. Hva ligger derfor bak dette budskapet til herr Amundsen? Er det at vi nordmenn er bedre enn andre? Å være etnisk og langvarig norsk kvalifiserer liksom til noe bedre enn det andre kan oppnå her i verden? Er såkalt norske unger mer høyverdige enn andre?

Et gammelt ordtak heter at det hodet er fullt av, det renner kjeften ofte over med. Var det dette som skjedde i skallen til Per Willy denne gangen?

Det aller verste er at Per-Willy Amundsen er en stortingsmann fra vårt eget fylke, Troms. Det er han som representerer folket vårt i hovedstaden og driter oss på denne måten ut for et nasjonalt publikum.

Andre peker på noe annet. Jan Andreassen som er sjeføkonom i Eika-gruppen sier at norske kvinner bør komme seg ut på bygda, for der får de flere unger og de trives både bedre og billigere. Derfor vil han flytte arbeidsplasser ut av Oslo. Ikke dumt dette siste. Mye bør flyttes ut av oslofjordbotten, men ikke bare for at vi kan bedrive etnisk rensing her i det stivfrosne landet vårt.

Andre økonomer nyanserer debatten om dette, og de hevder at det ikke gjør noe om vi blir færre her i landet. Vi er ikke er særlig lønnsomme som befolkning uansett.

Faktum er at bare de som er i arbeidsfør alder og ikke forelsker seg i NAV, bidrar til fellesskapet. Det må bety at resten av oss faller igjennom og er en klamp om foten for statsfinansene. Det gjelder selvsagt alle unger som skal ha dyre skoler, SFO, barnetrygd og hvem vet hva av subsidier, samt at alle pensjonister er å regne som dødt kjøtt som vi må slepe med oss inn i evigheten. Og da snakker vi ikke engang om sykehjem og dyre kirkegårder.

I rent økonomisk forstand burde alle andre enn de som produserer for å holde velferdsstaten flytende, fjernes om vi blir redusert til et regnestykke.

Innvandrere styrker heller ikke sluttregnskapet, mener noen. De skal integreres og koster nesten like mye som en hvilken som helst ektefødt norsk unge å få fram til produktivt arbeide. Det ser derfor ganske dystert ut i. Vi er for alltid inne i et rødt økonomisk landskap vi ikke kommer oss ut av.

Spørsmålet er hvilket land vi da sitter igjen med. En A og B-befolkning hvor de av oss som ikke bidrar havner i kategori B og havner i kolonnen for utgift og tap. Med den dårlige samvittigheten for at vi i det hele tatt fins.

Med den kreative gymnastikken til Per Willy om barnetrygden som bakgrunn, hvor lenge vil han og resten av den ekstreme Hagen-sida i Frp finne seg i å sitte i skyggen av Siv Jensen og de andre med svart bil og sjåfør i dette partiet? Som vi vel vet, ble han sjøl dyttet bort fra kjøttgrytene etter en kort opptreden i Justisdepartementet. Noe som sikkert brente merker i huden hans.

Frp som parti har lenge vært en sperre mot høyrepopulismen her i landet, siden de har sugd til seg denne retninga i politikken. De ekstreme har til i dag manglet et parti å stemme på til høyre for Frp. Hvor lenge vil det vare før dette løser seg og en tydeligere populiststemme står fram?

Forhandlingene med KrF og Venstre som foregår i denne tiden vil presse Frp ytterligere, og de kan bli tvunget til å innføre enda flere avgifter og ta imot mange flere flyktninger enn de har fryktet.

Fra før har de tusen bomstasjoner å stå til rette for, og gallupen faller som en stein på grunn av flyseteavgift, sukkeravgift og mange andre skuffelser en snart ikke har tall på. Selv Høyre begynner snart å tvile på sin foretrukne regjeringspartner. Fins det ingen grenser for hva de sluker for et oppvarmet kontor på statens regning?

Med SD, Sverigedemokraterna, i nabolandet og en klar dreining mot ytre høyre i resten av Europa, skal det godt gjøres å stå oppreist i denne stormen særlig lenger. Regjering eller ikke. Det åpner seg derfor et stort hull på høyresiden som må fylles av noe som dagens Frp ikke greier å tilfredsstille. Snakker vi om en ny jobb for Per Willy?

Hermann Kristoffersen Foto: Knut Jenssen