Per-Willy Amundsen og hans famøse uttalelse omkring dagens bruk av barnetrygd i Norge, og at denne favoriserer muslimske familier med mange barn, har skapt turbulens. Nå trenger Amundsen neppe noen forsvarstale fra meg. Politisk kommentator og journalist Maria Zähler i Resett håndterer dette på en utmerket måte i Nordlys 16.01.19. Hun stiller også det betimelige spørsmål helt til slutt: «Når får vi en debatt om selve barnetrygden?». Det har seg dessverre slik i dag at uansett hva man diskuterer her på berget, så ender man opp med å diskutere innvandring fra Midtøsten og Nord-Afrika.

I disse diskusjonene er temperaturen ofte høy og argumentasjonen ender ofte opp med varierende grad av seriøsitet. La oss gi Amundsen såpass mye slakk. Dessuten så har han et poeng globalt. Og i dag skal man gjerne se på alle spørsmål fra et globalt synspunkt. Jordens befolkning er på full fart mot ni milliarder mennesker. Vitenskapen sier at det vil jordkloden tåle. Den vil imidlertid ikke tåle det neste steget som er 11 milliarder, om 15 til 20 år. Anbefalingen er å opprettholde befolkningen, men ikke premiere familier med fra 7 til 10 barn. Statistikk og vitenskap sier også at den største befolkningsøkningen skjer i Den muslimske verden og i Latin-Amerika. Felles for disse verdener er at prevensjon og abort ofte er forbudt.

Overbefolkning av jorden er et tema som ingen organisasjon eller enkeltperson våger å ta i med ildtang. Når noen forskere mener å bevise at ni milliarder mennesker er en naturkraft i seg selv, blir de effektivt brakt til taushet. I så måte kan tanken bak uttalelsene til Per-Willy Amundsen forsvares, men han kunne ha brukt en annen formulering. Moderasjon er noe vi alle kan utvise når diskusjonen blir het.