Debatt

Ap vil ødelegge Tromsøs grønne lunger

Som kommunestyrerepresentant reagerer jeg på at Arbeiderpartiet igjen kommer med forslag om å ødelegge øyas naturlige friområder.
meninger

Nok en gang har Tromsø Ap tatt til orde for å gjøre inngrep i en av byens grønne lunger. I 2014 ville de bygge 3.000 boliger på Holt, i 2015 foreslo de å bygge ut et område på 290 mål i Tromsømarka, og nå skal altså Alfheimparken utbygges.

Ifølge ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen skal man «videreutvikle» området i kommunal eller privat regi. Det må bety at Tromsø Ap vil selge deler av området for å finansiere videre drift av basseng på Alfheim.

Gunnar Wilhelmsen er utydelig når han i Nordlys 26.1. skal forklare hvordan han ser for seg utviklingen: – Det kan skje i kommunal eller privat regi, restaureringen av bassenget skal finansieres på en litt «utypisk» måte. Hva slags utypisk finansiering er det Wilhelmsen ser for seg?

Som kommunestyrerepresentant reagerer jeg på at Arbeiderpartiet igjen kommer med forslag om å ødelegge øyas naturlige friområder. Alfheimparken er et av få grøntområder i denne delen av byen, og den er nylig opprustet. Jeg vil også advare mot å bygge inn Alfheim svømmehall. Dette er et signalbygg, og et av hovedverkene til arkitekt Jan Inge Hovig. Det er historieløst å «bygge inn» dette landemerket i Tromsø.

Det virker faktisk som om Ap har en systematisk plan for å bygge ned byens grøntområder. Venstre vil ikke ha denne formen for byutvikling. Vår plan for Alfheim er annerledes:

Vi vil hegne om og oppgradere grøntområdene i Alfheimparken, slik vi også vil verne Holt og Tromsømarka. Dette er viktige rekreasjonsområder, og de har også historisk verdi. Venstre går altså inn for en grønn byutvikling.

Det er synd at ikke Arbeiderpartiet vil det samme.