Først og fremst takk til deg Gunnar Pedersen fordi du har tatt opp kampen om å få flyttet minnesmerket tilbake til den opprinnelige plasseringen i Storgata. En plassering som er verdig de tapre menn (og kvinner?) som ga sitt liv i kampen for et fritt Norge.

Selv er jeg etterkommer (barn) av en av disse heltene og har også kontakt med flere andre i samme situasjon. Samtlige var skuffet over den bortgjemte plasseringen minnesmerket fikk i forbindelse med opprustingen av Kirkeparken.

Det var også skuffende at ingen hadde forsøkt å ta kontakt med oss etterkommere før minnesmerket, på anbefaling av en landskapsarkitekt, ble ”bortplassert”.

Ser nå at Tromsø kommune akter å nedsette et utvalg som skal avklare fremtidig plassering av minnesmerket. Av artikkelen i lokalavisen Tromsø lørdag 25. februar fremkommer det at denne komiteen skal levere sin innstilling i 2020. Minnesmerke hadde sin plass i Storgata. Alle involverte parter var fornøyd med denne plasseringen.

Så langt meg bekjent var det ikke innkommet noen klage fra vernemyndighetene verken lokalt og sentralt på denne plasseringen. Hvor er da fornuften i å nedsette en komité som skal jobbe i et års tid for å utrede en alternativ plassering.

Flytt minnesmerke tilbake til sin opprinnelige plassering i Storgata og bruk offentlige ressurser på andre oppgaver.