Debatt:

Valgets kvaler

Jeg ønsker våre politikere lykke til, og er full av beundring for at dere stiller til disposisjon for våre demokratiske tradisjoner i vår kjære by, skriver Jack-Arne Giæver Nilsen,
meninger

Onsdagens presentasjon av våre lokale toppkandidater til høstens valg, var både interessant og opplysende. Det politiske ordskiftet avslørte som vanlig enighet og uenighet, selv om temperaturen ikke bar preg av global oppvarming. Derimot ga det grobunn til ettertanke

Jeg minnes salige Thorvald Stoltenbergs politiske foredrag i Tromsø foran siste kommunevalg. Diplomaten og toppolitikeren trollbandt forsamlingen i nærmere halvannen time. Ikke med ett ord kritiserte han sine politiske motstandere, eller kom med belærende korrektiv.

Kjedelig? Nei, ikke i det hele tatt. Den velformulerende politikkens grand old man fremsnakket i stedet de muligheter som lå foran oss. Dette i landet som flyter av melk og honning, bygget opp i samarbeid, og med god norsk dugnadsånd.

Jeg innbiller meg at alle politiske partier ønsker det beste for byen vår, og det forundrer meg stadig at man ikke kan forene alle gode krefter og energi sammen. Tenk hva det kunne resultert i konstruktivitet og nytenkning.

I samarbeidets ånd er jeg sikker på at dette også kunne avstedkommet med både en snert av humor, og den muntre replikk i debatten. Den savner man.

Jeg ønsker våre politikere lykke til, og er full av beundring for at dere stiller til disposisjon for våre demokratiske tradisjoner i vår kjære by. Dette i en hverdag hvor kritikken og ukvemsordene sitter løsere enn takknemlighet og beundring.