Debatt:

Slik bør problemene med havneterminalen løses

Gjennom lokalpressen har publikum blitt informert om at Tromsø Havn enda ikke har funnet «den rette» leietakeren til det som skal være Tromsøs mest attraktive lokale.
meninger

Lokalet har panoramautsikt mot Tromsøysundet. Ifølge havnedirektør Jørn-Even Hanssen ligger leieprisen på cirka to millioner kroner per år. Tomt lokale er lik 2 millioner kroner i tapte leieinntekter, altså.

Samtidig tømmes terminalen for øvrige leietakere. Terminalen er altså ikke attraktiv nok som «kjøpesenter».


Debatt:

Løsningene på Havneterminalen savner sidestykke i klossethet siden før romertiden

Det er stor enighet om at det er mye som er galt med forholdene i og rundt denne bygningen. Jeg snakker nå om forholdene for hurtigbåtpassasjerene.

 

I tillegg fungerer ikke logistikken for de reisende – særlig for dem som benytter hurtigbåt – og sjåførene på bussene vurderer kjørenekt på grunn av manglende sikkerhet.

Havnedirektør vil løse problemene med å bygge flere trapper og en «tube» (overbygg), slik at båtpassasjerene skal få en lettere adkomst ved hjelp av heis og rulletrapp. Kjære havnedirektør: Tatt i betraktning alle de problemene som rir havneterminalen, tror du virkelig at flere heiser, trapper og en tube vil være løsningen?


Butikk i Havneterminalen stenger dørene: – Trist at mange gode ansatte mister jobben

Norway Gift And Travel Memories legger ned butikken i Havneterminalen.

 

Skal du bruke flere millioner på det dysfunksjonelle bygget, bør du først og fremst fjerne bussene fra kaikanten. Kaikanten må forbeholdes båtpassasjerene. Gjennom en annen løsning for bussene, bør du også tilstrebe en utforming som ivaretar trafikksikkerheten for busspassasjerene, og som sjåførene vil være fornøyde med.

Alt av venteromsfasiliteter flyttes ned på bakkeplan, til nåværende restaurantlokale (Graffi). Slå hull i ytterveggen og la båtpassasjerene få direkte adkomst til/fra båtene. Samme venterom benyttes av busspassasjerene. Venterommet kan utvides med det som i dag er «busstunnel» /veiareal for bussene, som faktisk kjører tvers gjennom havneterminalen.

Da vil havneterminalen ta hensyn til de reisende! Restaurant Graffi kan tilbys å leie «byens mest attraktive lokale» i 2 etasje for samme leiepris som de betaler for det lokalet de leier per dato – eventuelt med et påslag for «attraktiviteten».

Kjøpesenteret i andre etasje – selv så malplassert det er – kan nås via eksisterende innendørs adkomst, eventuelt til fots over «operataket».