Debatt:

Tromsø SV vil forby fyrverkeri i Tromsø

Tromsø SV er lei av ulykkene, støyen, brannene og livredde dyr. Vi går derfor til valg på å forby privat bruk av fyrverkeri i Tromsø, og heller støtte opp om organiserte opplegg som Fjellfyrverkeriet.
meninger

Vi ønsker også å legge til rette for at bydeler eller distriktsbygder som ønsker det kan få muligheten til å leie inn sertifiserte pyroteknikere til å stå for en trygg og organisert oppskyting hvis de ønsker eget fyrverkeri på nyttårsaften.

Ifølge Tryg forsikring er det de siste årene på nasjonal basis registrert over 1.500 brannskader på bygninger til en erstatningsverdi av nær en halv milliard kroner.

16 personer fikk øyenskader etter bruk av fyrverkeri i 2019, fem av dem ble alvorlig skadet. I tillegg vet vi at fyrverkeriet er et mareritt for dyrene, både de mange kjæledyrene vi omgir oss med, husdyrene i kommunen og de mange dyrene som lever i naturen.

Når vi ser hvilke konsekvenser fyrverkeriet faktisk har, er det for oss i Tromsø SV åpenbart at prisen har blitt for høy. Dette er ikke morsomt lenger.

Vi har derfor lagt inn i vårt valgprogram for neste periode at vi ønsker å innføre et forbud mot privat bruk av fyrverkeri i Tromsø kommune.