Ingeniører bør være opptatt av helhetlig, god og samspillende teknologi. Det er da viktig å varsle samfunnet når skadelig og risikofylt teknologi begynner å spre seg i større omfang i miljøet vårt.

Industri vindkraft viser seg dessverre som en Dr. Frankenstein-teknologi som bør bli stoppet nå på grunn av de mange negative konsekvensene, og som er den desidert grådigste beslaglegger og ødelegger av våre gjenstående og truede naturarealer. I vår samtid er dette en teknologisk blindgate.

Det vil være riktig å snu nå. Hvis disse enorme meningsløse areal ødeleggelsene får fortsette, kan dette bli den største energipolitiske teknologitabben vi har sett i Norgeshistorien. Den er i ferd med å bli en kandidat til brudd på Norges Grunnlov §112. Dens vesen ligner på et fenomen kalt «Cargo cult». Det vil si det samme som et dysfunksjonelt system som ofte oppstår i kombinasjon med kriser.

Energibransjen, politikere, teknologer og investorer, nå må det bevises at man evner å løse dette med bedre metoder. Hvis det viser seg at evnen og kunnskapen er mangelfull for bedre metoder, indikerer det at vi mennesker nå har nådd toppen av vårt teknologiske utviklingspotensial. Er det tilfelle, er det klokt å la det bli med de fornybare energi løsningene vi allerede har, effektivisere disse samt redusere energibehovet totalt sett.

Forventningen er at energibransjen er profesjonelle og selvregulerende nok, til å klare og erkjenne at storskala landvindkraft utbygging er gått for langt.