Debatt:

– Gi pelsdyrbøndene full erstatning

Mener regjeringspartiene må betale kompensasjon til pelsdyrbøndene.

Illustrasjonsbilde av pelsdyrfarm, bilde tatt på dyrefarm i Vestre Toten. Stortingsrepresentant for Senterpartiet Geir Pollestad er innfelt.   Foto: Heiko Junge og Berit Roald/ Scanpix

meninger

Regjeringspartiene H, Frp, V og KrF vil torsdag 13. juni stemme for et forbud mot pelsdyrhold i Norge.

De samme partiene nekter å betale en skikkelig kompensasjon til pelsdyrbøndene som rammes. 200 familier over hele landet, som driver med pelsdyr, må betale prisen for regjeringens politikk. Mange vil tape millioner og bli sittende igjen med millioner i gjeld.


Debatt:

Importforbud er en nødvendig oppfølger til pelsforbudet!

Endelig skal det bli en slutt på pelsdyroppdrett i Norge.

 

Jeg og Senterpartiet er tindrende klare på at kun full erstatning er godt nok. Roy Steffensen fra Frp og Kristian Tonning Riise fra Høyre har varslet at de vil støtte oss i det. Det står det respekt av.


Pelsdyrbråk gir nye runder i Stortinget

Regjeringen har bestemt at pelsdyrnæringen skal avlives, men krav om bedre erstatning trøbler nå til Stortingets behandling av saken.

 

Hva vil din lokale representant fra Høyre, Frp og KrF gjøre? Mener han/hun hensynet til Venstre og Trine Skei Grande er viktigst? Eller setter de eiendomsrett, forutsigbarhet og anstendighet høyere? I så fall stemmer de for full kompensasjon.