Foreldre for bompenger!

Noe av det viktigste vi i Tromsø kan gjøre for å bygge en bedre og grønnere by, er å innføre bompenger.
meninger

Hver fredag demonstrerer barn og ungdom for en bedre fremtid. De blir stadig flere, og ingen aner hvor stor bølgen som Greta Thunberg har startet vil bli. Det eneste vi vet er at ungene våre ber oss om å ta ansvar. Da må vi som voksne både lytte til dem - og handle.

Vi som signerer dette innlegget er klar til å ta de grep som ungene våre krever av oss - og som byen vår krever av oss.

Noe av det viktigste vi i Tromsø kan gjøre for å bygge en bedre og grønnere by, er å innføre bompenger. Vi sier derfor et jublende JA til bompenger.

Ja til bompenger, og til å bygge byen vår videre med fokus på de svakeste og de minste. De aller mykeste trafikantene.

Ja til bompenger og tryggere skoleveier.

Ja til bompenger for reinere luft.

Ja til bompenger og bedre busstilbud.

Ja til å å redusere unødvendig bilbruk. Vi sier ja til bompenger sånn at enda flere av oss kan bruke sykkelen til og fra jobb - og ikke bli hindret av utrygge veier. Ja til å spare miljøet, og ja til skape en mer barnevennlig by.

Ja til friheten som trygge og trivelige veier gir.

Noen av oss har unger i barnehagen. Vi får med jevne mellomrom varsel fra barnehagelærerne om at ungene ikke kan leke ute som normalt, fordi luften er for giftig for små lunger.

Noen av oss har unger som går på skolen. Vi vil at de skal kunne gå til skolen, uten at vi har hjertet i halsen fordi det er for mye biltrafikk på underdimensjonerte veier.

Noen av oss har unger som står i fare for å få – eller har fått – helseutfordringer på grunn av at vi i lille Tromsø til tider har Norges giftigste luft.

Vi sier ja til bompenger fordi ungene våre fortjener bedre enn de får i dagens Tromsø. Og bompengeopprøret representerer ikke oss. Vi finner oss ikke i at småbarnsforeldre brukes som et argument MOT bompenger. Ungene våre er den viktigste grunnen til at vi sier JA til bompenger.

Ungene våre fortjener å kunne leke ute, å ha trygge skoleveier og å arve et levelig klima på kloden. Og de fortjener foreldre som bruker tid på dem  - ikke på å sitte i kø i rushtrafikken. Vi sier ja til bompenger for en friskere befolkning i Tromsø, som går og sykler i rein luft.

Tromsøs barn demonstrerer foran Rådhuset for et bedre klima hver fredag. De har ikke stemmerett til høsten. Det betyr ikke at deres stemme ikke fortjener å bli hørt.

De har bedt oss om å handle. Vi er klar for å handle.

Disse står bak innlegget:

Astrid Mikalsen, Therese Henriksen, Maja Sjöskog Kvalvik, Ragni Løkholm Ramberg, Maja Wilhelmsen, Marianne Nikoma, Jartrud Sofie Frafjord, Anne Grete Annsdatter Haug, Margrethe Maske Rabås, Mari Bergset, Gaute Rein, Tarjei Huse, Bo Eide, Lars F. Øvergaard, Johanne Rydså Fallmye, Stian Johansen, Geir Arne Blix Johansen, Lena Gustavsen Nymark, May-Lisbeth Brew, Ann-Britt Nilssen, Henriette Robertsen, Kristin Håkerud, Hilde Lange, Ragnhild Daae Bekkevold, Maria Sangvik, Jørund Jørgensen, Anders Wien, Cathrine Marie Giæver, Jannike Falk-Andersson, Stein Lian

Børge Figenschau, Ragnhild Dalheim Eriksen, Anja Støback Bjørsvik, Anne Dragøy Hafstad, Lise Johansen, Meri Isaksson, Kari Helene Skog, Tone Hammer, Brynjar Andersen Saus, Georg Hansen, Ruth Schwienbacher, Sigrid Nysted, Henrik Romsaas, Sigrid Vorland, Eirik Øvernes, Trude Lundby Kvaal, Mikael Cerbing, Peter A. Jensen, Gretha Kjeldsen Meijers, Jon Morten Liafjell, Kjell Theodor Svindland, Olga Goldfain, Kjell Johnsen, Jens Ingvald Olsen, Håkon Christoffer Fløysvik Nordrum, André Lind, Kjersti Furset, Øystein Nermo, Sjur Melsås, Marit Sogn-Grundvåg, Marie Hella Lindberg, Frode Haugstvedt Henriksen, Kaja Nordby, Ellen Zahl Jonassen, Kjersti Westberg, Silje Ask Lundberg, Line Elisabeth Solbakken, Jarle Heitmann

Lena Nøstdahl, Jørn Hanssen, Sigrid Bjørnhaug Hammer, Yngvar Natland, Maren Sollie Aukland, Arin Melvik, Sveinulf Hegstad, Pål Julius Skogholt, Frank Otto Olsen, Julie Utler Gjengedal, Haakon Kyrkjebø Nybø, Lena Khenriksen, Haakon Christoffer Fløysvik Nordrum, Linn Thomassen, Elisabeth Dahlberg, Jan Rabås, Lasse Lauritz Pedersen, Kjell Roger Andersen, Rannveig Olaisen, Gyri Hagen, Are Kristoffer Sydnes, Elin Vinje Jenssen, Andreas Lund Håndstad, Harald Christian Vestjord, Tone Marie Myklevold, Stine Trondsen, Lars Gundersen, Gjermund M. Haugen, Jos Kögeler, Gry Eva Michelsen, Sara Holthe Jaklin, Nina Mathisen, Isak Berntsen, Ann-Hege K. Nylund, Barbara Vögele, Linda Tofteng Eliassen, Tine Marie Hagelin, Siri Havnes, Rina Christin Johnsen, Marianne Svorken, Thomas Helge Hansen, Ingrid Marie Kielland, Roy-Helge Nesshaug, Lillan Haugen, Cathrine Ovesen

Sigve Andersen, Pål Jakobsen, Kirsten Buck Rustad, Gunn Sissel Jaklin, Bjarne Rohde, Hauk Hansen, Liv Lybæk, Martha Otte, Liv Cecilie Evenstad, Helge Hole, Birte Hansen Nordgård, Ane Bjørn-Bergstad, Jens Revold, Jeanine Helén Ringstad, Rune Madsen, Ask Rødahl Nygaard, Sofie Stranger, Eskil Selvåg, Eirik Hultgren, Eirin Mathiesen Hald, Tuva Frydenlund, Camille Toften, Andrea Bjørnbakk Kristoffersen, Atle Bergset, Mats Olav Sollid, Maria Hella Lindberg, Ida Løken Killie, Jonny Berg, Gunn-Anne Sommersel, Siv Hege Schrøen, Camilla Toften, Kjersti Hellesøy, Marta Karoline Jansen, Marita Johansen, Stine Østnor, Eivind Steinholm

Troy Saghaug Broderstad, Sunniva Andreassen, Sara Lund, Erik Sveberg Dietrichs, Oda Skog Astrup, Jan Leskovar, Lisa Tangnes Leeves, Turid Bye, Gerard Meijers, Einar Stikbakke, Astrid Aure, Ingrid Marie Kielland, Gunnar Sander, Stian Sjöskog Kvalvik, Leif Magne Tangen, Turid Austin Wæhler, Henry Leeves, Helge K. Sættem, Nils Arne Johnsen, Ingri Løkholm Ramberg, Astri Medbø, Jo Petter Gintal, Andreas Lødemel, Hedvig Ølmheim, Annie Breton