Hvilke tiltak er det Erna og Siv har iverksatt for å kutte norsk kjøttforbruk?

Anja Bakken Riise, leder for Framtiden i våre hender, setter spørsmålstegn ved regjeringens plan for kjøttkutt.

Anja Bakken Riise (innfelt) lurer på hvilke tiltak regjeringen skal iverksette for å få ned kjøttforbruket.   Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix + Framtiden i våre hender

meninger

Erna Solberg og Siv Jensen jobber for å redusere ditt kjøttforbruk. Dette fortalte statssekretær Sveinung Rotevatn i Klima- og miljødepartementet da jeg møtte han til debatt om flyskam i NRK 7. mai.

Ifølge statssekretær Rotevatn er lavere kjøttforbruk et av regjeringens tiltak for å redusere norske klimagassutslipp. For som Rotevatn sa, hvis vi følger statens kostholdsråd og halverer kjøttforbruket, vil vi sannsynligvis redusere norske utslipp tilsvarende dobbelt så mye som fra luftfarten i Norge.


Reis smart!

Torsdag 16. mai klokka 08.15 hadde Framtiden i våre hender Nord en uhøytidelig konkurranse.

 

Vi i Framtiden i våre hender er svært positive til dette initiativet fra regjeringen. Med bare små endringer i menyen hos folk flest, kan vi få et mye mer klimavennlig kosthold. Sunnere er det også.


Ap: Hva vil dere svare klimastreikerne?

40.000 barn og ungdommer rundt om i Norge deltok i skolestreik for klimaet fredag 22. mars. Aldri før har så mange tatt til gatene for klimasaken i Norge.

 

Det finnes en rekke virkemiddel som kan brukes for å få ned kjøttforbruket. Strengere regulering av landbruket, belønning av kvalitet fremfor kvantitet, mer støtte til bønder som driver bærekraftig, forbud mot å selge mat med tap for å unngå dumping av priser, for å nevne noen.


«Korsfestet» ungdom på Stortorget: – Hvis dere ikke gjør noe nå, så kan vi ikke tilgi dere!

Lange skygger av trekors ble kastet ned på Storgatas brustein onsdag. For framtidens ungdom finnes det ingen frelse – fra klimaendringer.

 

Så hvilke tiltak er det Erna og Siv har iverksatt for å kutte norsk kjøttforbruk? Nei, det sa Rotevatn ingenting om. Så da blir det kanskje med praten?