Debatt

FrP ønsker fritt røntgenvalg

Helsepolitisk talskvinne i FrP mener staten bør kjøpe røntgentjenester hos private.

8Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX 

meninger

Det er uholdbart og meningsløst at folk står månedsvis i kø for å ta røntgen når det er ledig kapasitet hos private aktører. Staten bør kjøpe røntgentjenester hos private, sånn at det ikke bare er rike personer som kan kjøpe seg ut av køen.

Minst 800 personer står nå i kø for å få tatt nødvendige røntgenbilder som CT eller MR ved Radiumhospitalet og Rikshospitalet. Samtidig reklamerer private aktører som Aleris og Volvat med kort ventetid, og enkelte steder kan man få time på dagen.


Forberedt på langvarig sykehusstreik: – Prøver å ramme sykehusdirektøren mest

De 27 UNN-ansatte som tirsdag ble tatt ut i forbindelse med utvidelse av sykehusstreiken, er forberedt på langvarig streik.

 

Fremskrittspartiet vil denne køen til livs, og krever derfor at det innføres fritt røntgenvalg. I den nye regjeringserklæringen har FrP fått gjennomslag for å utvide fritt behandlingsvalg til nye områder, samt øke bruken av private spesialister. Fritt røntgenvalg er et ypperlig sted å starte.

FrP ser at ingen tjener på dagens ordning. Røntgenkøen er både kostbar for samfunnet og belastende for den enkelte pasient. Alle pasienter må kunne velge hvor de vil få tatt avanserte røntgenbilder som MR og CT, og det offentlige skal selvsagt betale. Samfunnet har ikke råd til å la folk gå sykemeldte i månedsvis i påvente av nødvendig behandling.


Otiums demensavdeling har fått terapihøns: – Vi kaller dem livsgledekyllinger

Nå kan Kirsten Svendsen (79) mimre tilbake til ungdommen i Otiums «sansehage».

 

Det er bedre for alle parter å utnytte ledig kapasitet. De som mener at staten ikke skal kjøpe ledig kapasitet hos private aktører, men heller vil at innbyggerne skal stå i lange behandlingskøer, setter ideologi foran gode løsninger.