Debatt:

Et «opptrinn» på museet? Gjerne!

Direktør Nordnorsk Kunstmuseum lanserer en open call til å hacke utstillingene deres.

VIL INSPIRERE: Direktør ved Nordnorsk Kunstmuseun, Jérémie McGowan, tror noen blir provoserte mens andre blir inspirerte av stuntet med Roald Amundsen-statuen. Her er McGowan avbildet i en annen sammenheng i 2017.   Foto: Tom Benjaminsen

meninger

På iTromsøs debattsider 19. juni spør Leif-Harry Hansen «Hva ville kunstmuseets direktør si om noen rigget til et «opptrinn» på et av maleriene i hans utstilling?»


Debatt:

Hva ville kunstmuseets direktør si om noen rigget til et «opptrinn» på et av maleriene i hans utstilling?

Innleggsforfatteren reagerer på Nordnorsk kunstmuseums endringer på statuen av Roald Amundsen.

 

Jeg hadde syntes det var fantastisk!

Kunsten i Nordnorsk Kunstmuseum er ikke min, ei heller utstillingene. De er folkets, offentlighetens, Nord-Norges. Vi vil veldig gjerne at innbyggerne i landsdelen skal ta eierskap til både museet og kunsten inne i det.


Amundsen-kunstprosjektet utsatt for hærverk

Lørdag hengte Nordnorsk Kunstmuseum en plakett over polarheltens navn og endret det til «Han Roald som Betzy» i anledning åpning av ny utstilling. Fredag morgen er navneskiltet revet ned.

 

Hvordan kan vi jobbe med kunsten vi alle eier, sette den sammen på nye måter og tilføre nye elementer, i dialog med dere?


Debatt:

Kast Amundsen på havet

Folk har blitt provosert over ukas kunststunt på statuen av Roald Amundsen, og feilaktig tatt plankene og inskripsjonene for å være vandalisme. Personlig er jeg provosert over Amundsen i det hele tatt får stå på en sokkel i Tromsø sentrum. Det er langt mer enn han fortjener.

 

Vi må selvfølgelig sette noen premisser, akkurat som vi gjorde med Han Roald som Betzy. Prosjektet må ha et mål og en tydelig problemstilling, og klarert med oss på forhånd.


Raser mot endringer på polarheltstatuen: – En krenkelse av Roald Amundsen

Høyre-politiker mener endringene av Roald Amundsen-statuen må fjernes straks, og er kritisk til kommunens velsignelse av prosjektet.

 

Prosjektet kan ikke skade kunstverkene og må være trygt for publikum og aller helst lett å gjennomføre. Gjerne gjør-det-selv, lavteknologisk og gjenbruksfokusert.


Malte naustvegg til ære for kvinnelig kunstner

Walls of Women hedret Betzy Akersloot-Berg gjennom et veggmaleri på naustet i folkeparken.

 

Vi lanserer herved en open call til å hacke utstillingene våre under disse premissene. Ta kontakt, så tar vi en prat.


Tromsø har ingen statuer av navngitte kvinner

Det står tolv statuer og byster i Tromsø som hedrer navngitte personer. Alle disse er menn.