Debatt

Innføring av turistskatt

Tromsøbrua, Ishavskatedralen og Tromsdalstinden i Tromsø. Bildet er tatt i fjor sommer. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix. 

meninger

Troms er blitt et svært populært turistmål, hele året. Det kommer stadig flere turister til oss og vi har de siste årene sett en formidabel økning.


Debatt

«Tursistskatt er eit delsvar på utfordringane i Tromsø»

Pål Julius Skogholt, ordførarkandidat for SV, mener det er vanskelig å løse utfordringene knyttet til turismen innenfor trange kommunale budsjetter og støtter innføringen av en turistskatt.

 

Det er positivt at folk fra hele verden vil oppleve den storslagne naturen, nordlys, vinter, mørketid og midnattssol. Turistene bidrar til verdiskapning i hele fylket og legger igjen verdier.

Denne økningen i turisme fører likevel med seg ett ekstra behov for investering i ulike typer infrastruktur. Det gjelder parkering, skilting, toalett og søppelanlegg, samt ulike typer annen tilrettelegging.


Hotelldirektør om foreslått turistskatt: – Hvis noen synes en 20-kroning er for mye å betale på en reise til 20.000, får de heller bli hjemme

Tromsø-politikerne ønsker turistskatt, og får støtte fra hotellnæringa: – Bra for turistene og for byen, sier hotelldirektør Geir Blichfeldt.

 

Troms fylkesting mener at Stortinget må gjøre det mulig for lokale myndigheter å innføre en lokal turistskatt slik at de kommuner og regioner som har mye turisme får mulighet til inntekter som kan brukes til å legge enda bedre til rette for turistene, uten at dette går ut over tjenestetilbudet til innbyggerne.